[rstr_selector]

Dobar početak godine

U januaru je posredstvom Nacionalne službe za zapošljavanje u Čačku 15 poslodavaca oglasilo slobodna radna mesta. Prema rečima Ane Dojčilović, načelnice Odeljenja za posredovanje, najtraženiji su komercijalisti, ali ima i slobodnih radnih mesta za lekare i inženjere elektrotehnike.

– Oglašena su radna mesta za projektante u sektoru razvoja i projektovanja, radnika na ofset mašini, dva lekara u Domu zdravlja u Lučanima na neodređeno vreme, nekoliko komercijalista, a traženi su i konobari, kuvari, šankeri, diplomirani inženjeri elektrotehnike, mehaničari pogonskog održavanja i drugi. Sve u svemu, za sam početak godine možemo reći da ima dosta iskazanih potreba za prijem novih radnika, kaže Dojčilović.

Međuregionalno posredovanje

Oni koji traže posao mogu da iskoriste i mogućnost međuregionalnog posredovanja, kaže Dojčilović.

– Nacionalna služba za zapošljavanje realizuje i aktivnosti međuregionalnog posredovanja. Ukoliko je neko zainteresovan za rad u nekom drugom mestu, može da iskoristi tu mogućnost. Za druge gradove imamo oglašena slobodna radna mesta za komercijaliste i farmaceute, na primer, ali i za mnoga druga zanimanja.

U prošloj godini objavljeno 140 oglasa za 489 radnih mesta

Nacionalna služba za zapošljavanje u Čačku u toku prošle godine je putem besplatnog oglašavanja na lokalnim i regionalnim sredstvima informisanja objavila 140 oglasa za 489 radnih mesta. Ana Dojčilović kaže da poslodavci imaju mogućnost da se izjasne da li žele da njihov oglas za posao bude istaknut samo na oglasnoj tabli službe ili, uz to, i na sajtu službe i u sredstvima javnog informisanja. Neki iskoriste samo jednu, a neki sve ponuđene opcije, kaže Dojčilović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *