Претрага
[rstr_selector]

Dobit JP „Rzav“ iz Arilja usmerena na pokriće gubitaka iz prethodnih godina

JP „Rzav“ Arilje ostvarilo je u 2017. godini dobit u iznosu od 16,5 miliona dinara, rekao je Zoran Barać, vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća. Prema njegovim rečima, ta sredstva su usmerena na pokriće gubitka iz ranijih godina, koji je iznosio 49 miliona dinara.

– Taj gubitak od 49 miliona je nastao 2013. godine kada je JP „Rzav”, odlukom osnivača, otpisalo dug korisnicima za isporučenu vodu koji je u tom trenutku iznosio 94 miliona dinara. Uspeli smo ovih godina da smanjimo taj dug, a nadamo se da ćemo u naredne dve do tri godine uspeti da svedemo naša dugovanja na nulu, kaže Barać.

Čačak, Gornji Milanovac i Arilje blagovremeno izmiruju obaveze prema „Rzavu”

On dodaje da komunalna preduzeća iz Čačka, Gornjeg Milanovca i Arilja redovno izmiruju obaveze prema JP „Rzav“, dok manjih kašnjenja ima iz Lučana i Požege.

– Što se tiče trenutnih dugovanja naših korisnika, naplata je prilično dobra. Imamo malih problema sa „Komunalcem” iz Lučana koji sada izmiruje svoje obaveze iz februara meseca, kao i sa JKP „Naš dom” iz Požege koje izmiruje dugovanje iz aprila. Komunalna preduzeća iz Čačka, Gornjeg Milanovca i Arilja redovno izmiruju svoja potraživanja, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *