[rstr_selector]

Dobitna sedmica iz porodilišta

Porodilište

beba-novorodence-80x80-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe i to dve devojčice i jedan dečak. U istom vremenskom periodu u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođene su četiri bebe, tri dečaka i jedna devojčica.

Vodosnabdevanje

voda servis malaPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“, zbog kvara na vodovodnoj mreži u Ulici Gvozdena Paunovića kod broja 250 i u Ulici Jugoslava Popovića kod broja sedam moguće je kratkotrajno zatvaranje vode. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, dok je u ostalim delovima čačanskog vodosistema snabdevanje vodom redovno. U Gornjem Milanovcu ovog jutra nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana neće biti ni planskih isključenja vode.

Hitna pomoć

hitna-pomocLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa pregledali 48 pacijenata u ordinaciji i još 38 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 57 ambulantnih pregleda i 4 kućne posete, dok je ivanjička Hitna pomoć je intervenisala 56 puta od čega 5 puta na terenu.

Biometeorološke prilike

bio-prognoza-4-servis-obrNa većinu hroničnih bolesnika biometeorološka situacija danas može imati relativno povolјan uticaj. Ipak, srčanim bolesnicima i nervno labilnim osobama se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi u vidu glavobolјe i promenlјivog raspoloženja. Preporučuje se primena adekvatne zaštite od UV zračenja i smanjenje fizičkih napora.

Uprava saobraćajne policije

policijaPrema podacima Policijske uprave u Čačku na putevima u Moravičkom okrugu u prethodna 24 časa dogodila se jedna saobraćajna nezgoda i to u Čačku i u njoj je jedna osoba lakše povređena.

Поделите вести