Dobri rezultati juniora Atletskog kluba ČAAK na Prvenstvu Centralne Srbije

Dobri rezultati juniora Atletskog kluba ČAAK na Prvenstvu Centralne Srbije

0
Foto: Atletski klub ČAAK

Juniori Atletskog kluba ČAAK učestvovali su u subotu na Prvenstvu Centralne Srbije gde su ostvarili dobre rezultate. Dragan Dukanac, trener kluba, kaže da je ovo takmičenje bilo uvod u Prvenstvo Srbije koje će se održati narednog vikenda, a koje predstavlja izborno takmičenje za Prvenstvo Balkana koje ove godine treba da se održi u Istanbulu.
– Sa najmlađim kategorijama najpre smo učestvovali 19. avgusta u Smederevskoj Palanci na atletskom mitingu za atletske škole i mlađe pionire. To je bio prvi miting ove godine za mlađe kategorije kome je prisustvovalo oko 240 takmičara i gde smo postigli zavidne rezultate. Naši takmičari su posle duže pauze u takmičenjima uspeli da osvoje 11 medalja u svojim disciplinama. Prva mesta osvojili su Višnja Mateić, Matija Zelenović, Jakov Jović i Vuk Grujić.  Druga mesta osvojili su Tara Negovanović, Lena Dikić i Andrej Cvetić, a treća Dunja Stojanović, Maša Janković, Lazar Cvetić i Nađa Jović.
Zatim je u subotu 22. avgusta održano Prvenstvo Centralne Srbije za starije juniore što je praktično uvod za sledeći vikend gde se 29. i 30. avgusta, takođe u Kruševcu, održava Prvenstvo Srbije za starije juniore i juniorke. To će biti i izborno takmičenje za Prvenstvo Balkana koje će se održati ove godine u Istanbulu. Na Prvenstvu Centralne Srbije nastupilo je osam naših takmičara koji su postigli zavidne rezultate. Ivana Ilić je ubedljivo pobedila rezultatom 12.12 na 100 metara što je 13 stotih delova sekunde slabije od njenog ličnog rekorda. Ognjen Nikolić je osvojio drugo mesto, postigao je takođe lični rekord, a Marijana Jakovljević je najveće iznenađenje i verovatno ime koje će se u budućnosti sve češće pojavljivati uz dobre rezultate iz atletike. Ona je osvojila prvo mesto u trci na 5000 metara, a Ognjen Čorbić je takođe bio prvi u trci na 5000 metra, dok je Ivan Urošević bio treći. Dobre rezultate su postigli i Boris Stojanović i Sanja Đoković osvajanjem četvrtog i petog mesta. Hteo bih da istaknem da pored toga što veliku pažnju u klubu posvećujemo mladim kategorijama, posvećujemo i juniorskim kategorijama, nemamo sada nekih istaknutih seniora, mada je nekoliko seniora iz beogradskih klubova prešlo kod nas u naš klub i nastupaće u budućnosti za naš klub, rekao je Dragan Dukanac.

POSTAVI ODGOVOR