[rstr_selector]
Image by sherwood from Pixabay

Dobrodošle bebe

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dečak i devojčica.

U Gornjem Milanovcu juče su rođena dva dečaka.

Vodosnabdevanje

U Ulici Ratka Veselinovića u Kulinovcima je došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Radovi na saniranju kvara obavljaće se u toku prepodneva i očekuje se da će biti završeni do 12.00 sati. Moguće je kratkotrajno nestajanje vode dok traju radovi na popravci.
U Ulici Dr Dragiše Mišovića izvode se radovi na zameni šahti, pa se učesnicima u saobraćaju savetuje da obrate pažnju na privremenu vertikalnu signalizaciju.

Elektrosnabdevanje

Na elektromrežama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici nema kvarova, a planirani radovi za danas neće usloviti isključenja većem broju potrošača i biće kratkotrajana. U Kotraži će danas i sutra od 8.00 do 18.00 časova bez struje biti potrošači na izvodu Pavlovići.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu nepovolјno uticati na cerebrovaskularne bolesnike. Zamor i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Potreban je dodatni oprez u saobraćaju.

Hitna pomoć

Čačanski lekari u hitnoj pomoći pregledali su u toku prethodna 24 sata 16 pacijenata u ordinaciji, a na teren su izlazili 39 puta. Hitna pomoć u Gornjem Milanovcu imala je ukupno 29 intervencija od kojih 22 u ordinaciji a sedam na terenu.

Policijska uprava

Na putevima u Gornjem Milanvocu, Ivanjcii, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Čačku se dogodila jedna u kojoj je jedno lice lakše povređeno. Radari će do 22.00 časa biti ulicama Vidosava Kolakovića, Aleksandra Savića, Niloke Tesle i Bulevaru Tanaska Rajića.

Stanje na putevima

Padavine su prestale ali je i dalje hladno sa temperaturama koje se tokom noći i jutra u pojedinim krajevima Srbije, a posebno u planinskim predelima spuštaju i više stepeni ispod nule što stvara opasnost od poledice. Na autoputevima i glavnim magistralnim pravcima vozače očekuje dobra prohodnost i umeren intenzitet saobraćaja sa određenim izmenama na deonicama na kojima se izvode radovi. Počela je kompletna rekonstrukcija regionalnog puta Jošaniška banja – Kopaonik zbog koje će do 1. novembra saobraćaj biti potpuno obustavljen. Alternativni putevi do Kopaonika vode preko Rudnice ili preko Brusa i Brzeća.
Počela je i sanacija mosta preko Ateničke reke, na deonici koja se poklapa sa ulicom Đakona Avakuma. U zoni radova saobraćaj se od 7 do 17 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a najavljeno je da će radovi trajati do jula.
Prema podacima iz Uprave granične policije zadržavanja ima samo na teretnim terminalima u smeru ka Mađarskoj i Hrvarskoj koja su povremeno i višesatna, dok se na putničkim prolazi bez zadržavanja.

 

Поделите вести