Претрага
[rstr_selector]

Dokumentarac o Timoti Džon Bajfordu u Domu kulture

U Klubu čačanskog Doma kulture sutra će biti prikazan dokumentarac o Timoti Džon Bajfordu, režiseru i scenaristi koji je napravio najbolje serije za decu u Srbiji.

Bajford će ostati upamćen kao Englez koji je kulturno-obrazovnim programom ulepšao detinjstva mnogih generacija na prostoru čitave bivše Jugoslavije. Potpisnik je emisija „Neven“, „Poletarac“, „Babino unuče“, „Metla bez drške“….

Bajford je pre 40 godina došao iz Engleske u Jugoslaviju na svega nedelju dana kako bi za program BBC-a snimio reportažu. U Beogradu je zasnovao porodicu i u njemu ostao do poslednjeg dana života, režirajući dečije emisije, koje i danas posle više decenija, imaju status neprevaziđenog programa za najmlađe. Najveći Srbin među Englezima i najveći Englez među Srbima, iako velikan televizijskog stvaralaštva, devedesetih godina proteran je sa državne televizije…Pažnju na sebe privukao je prošle godine kada je, boreći se sa teškom bolešću, preko društvenih mreža tražio lek koga nije bilo u apotekama, čime je ukazao na ovaj gorući problem u društvu.

O ovom zanimljivom čoveku, a pre svega veoma plodnom kulturnom stvaraocu, snimljeno je nekoliko dokumentaraca, a Čačanima će sutra biti prikazan film „Pitam se! Pitam se! Ko je Timoti Džon Bajford“ režisera Velje Pavlovića i koscenariste Lavinije Devenport.

Sutrašnja projekcija je od 19 časova i 30 minuta.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *