[rstr_selector]

Dom zdravlja i Bolnica u Gornjem Milanovcu prekinuli saradnju

Opšta bolnica i Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu su prekinuli saradnju jer dve godine Dom zdravlja nije plaćao usluge koje su obavljane u Bolnici.

U pitanju su  sistematski pregledi zaposlenih i lekarska uverenja, dakle usluge koje ne pokriva Republički fond za zdravstveno osiguranje, pošto preduzeća i firme posebno plaćaju sistematske preglede svojih radnika, a građani razna uverenja. Građani su bili primorani da odlaze u druge gradove, pa je Bolnica donela odluku o sklapanju ugovora sa Medicinom rada iz Čačka čije ekipe dolaze u Gornji Milanovac, kako bi korisnici usluga bili pošteđeni putovanja i dodatnih troškova.

Dragica Topalović, direktorka Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, rekla nam je da su Dom zdravlja i Bolnica  bili jedinstven zdravstveni centar, al su 2009. razdvojeni i Domu zdravlja je pripala  preventivna zaštita, ali da on nema adekvatne uslove za obavljanje sistematskih pregleda i pregleda vozača, pa se dobar deo obavlja u Bolnici.  Naša sagovornica  kaže da dug nije sporan i da su trude da ga vrate, ali ističe da ovaj sukob ima političku pozadinu i objašnjava:

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *