[rstr_selector]

Dom zdravlja u Ljubiću biće rekonstruisan, za izgradnju novog još nije utvrđena lokacija

Iz gradskog budžeta Čačka za ovu godinu je izdvojeno 15 miliona dinara za nabavku medicinske opreme i rekonstrukciju domova zdravlja i seoskih ambulanti. Aleksandar Pajović, direktor čačanskog Doma zdravlja, kaže da će od tog novca oko 3 miliona dinara biti uloženo u rekonstrukciju Doma zdravlja na Ljubić keju.

– Ranije je bilo reči da će se praviti novi Dom zdravlja na Ljubić keju, ali tu je došlo do nekih problema zbog imovinskih odnosa. Tako da ćemo mi iskoristiti vreme da postojeći Dom zdravlja detaljno rekonstruišemo. Sredićemo stepenište, podove i sve ono što je urgentno. Za sada u ovoj ambulanti neće biti novih službi, ali bilo je u planu da, kada bude na novoj lokaciji, dobije svog pedijatra, stomatologa i laboratoriju. O tome se razgovaralo i siguran sam da će to biti realizovano. Postoji samo dilema na kojoj će to lokaciji da bude, ali očekujem da će nadležni ubrzo doći do tog rešenja. Dakle, od te zamisli se nije odustalo, kaže Pajović.

Krajem leta zapošljavanje zdravstvenih radnika

On dodaje se krajem leta očekuje konkurs za zapošljavanje zdravstvenih radnika, kada bi posao trebalo da dobije par lekara, medicinskih sestara, kao i tehničkog osoblja.

– Mislim da se oseća pomak i da smo u poslednjem zadnjem periodu zaposlili izvestan broj lekara i sestara. Nezaposlenih ima, to je jasno, ali mislim da je stanje znatno bolje nego prethodnih godina, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *