Domaći krompir gubi bitku sa uvoznim

Domaći krompir gubi bitku sa uvoznim

- I dalje je aktuelna stara priča da su mali proizvođači usamljeni na tržištu jer se sa malim količinama krompira ne može izaći u susret velikim kupcima, kaže Ratko Vukićević

0

Ratko Vukićević, predsednik Upravnog odbora Asocijacije „Plodovi Srbije” tvrdi da su uvezene velike količine krompira iz Holandije, Belgije, Nemačke i Francuske, kao i da država ništa nije učinila da zaštiti srpskog proizvođača krompira.

Opstaće samo veliki proizvođači

Prema njegovim rečima, ove godine će u našoj zemlji krompirom biti zasejane male površine jer nedostaje opravdan ekonomski interes.

– Proizvođači su u beznadežnom položaju, tako da će opstati samo oni koji mogu da izguraju prinose preko 30 tona. I dalje je aktuelna stara priča da su mali proizvođači usamljeni na tržištu jer se sa malim količinama krompira ne može izaći u susret velikim kupcima. Oni svoj proizvod ne mogu prodati valjano, tako da je to problem koji će dovesti do stalnog smanjenja površina pod krompirom koji ćemo morati da uvozimo, kaže Vukićević i zaključuje da to nije dobra perspektiva.

POSTAVI ODGOVOR