[rstr_selector]

Donacija Narodne banke Srbije Gradskoj biblioteci u Čačku

Poslednjeg dana 2013. godine Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ u Čačku dobila je od Narodne banke Srbije donaciju u iznosu od 173.000 dinara, koja će u narednom periodu biti utrošena za kupovinu specijalizovanih softvera za korišćenje računara i interneta od strane slepih i slabovidih lica.

Ugovorom o donaciji predviđena je kupovina tri licence profesionalnih softvera koji omogućavaju slepim i licima sa oštećenim vidom da sadržaj koji se vidi na ekranima čuju izgovoren na srpskom jeziku. Na taj način će se značajno unaprediti usluge za slepa i slabovida lica, dok će Gradska biblioteka u narednom periodu pokušati da kroz nove projekte i donacije oformi i posebnu organizacionu celinu namenjenu slepim i slabovidim.

Biblioteka u Čačku je tokom 2012. godine realizovala i javni rad „Inkluzija knjigom“ koji je omogućio hendikepiranim licima da dobijaju bibliotečku građu na kućnu adresu. Ova donacija NBS pomoći će dalji razvoj bibliotečkih servisa i usluga namenjenih licima sa hedikepom u Gradskoj biblioteci u Čačku.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести