Dr Radojević: Čemu konkurs za prijem lekara ako tvrde da ih ne...

Dr Radojević: Čemu konkurs za prijem lekara ako tvrde da ih ne manjka?

- Tokom leta su čačansku bolnicu napustila dva kardiologa, a menadžment bolnice je tada tvrdio da nema nedostatka lekara. Ja ih sada pozivam da kažu zašto raspisuju konkurs ako tvrde da manjak lekara ne postoji, kaže dr Radojević.

0

Ministarstvo zdravlja je raspisalo konkurs za prijem lekara i medicinskih sestara u više gradova Srbije, među kojima je i Čačak. Dr Aleksandar Radojević, lekar čačanske bolnice i predsednik Grupe građana Za napredniji Čačak, kaže da je on u više navrata govorio da u Čačku postoji nedostatak lekara i medicinskih sestara, dok je menadžment čačanske Opšte bolnice tvrdio da to nije istina. On sada postavlja pitanje zbog čega je raspisan konkurs, ako nema manjka lekara.

– Sada se pojavio konkurs za radni odnos dva kardiologa, jednog ginekologa i više medicinskih sestara. Tokom leta su čačansku bolnicu napustila dva kardiologa, a menadžment bolnice je tada tvrdio da nema nedostatka lekara. Ja ih sada pozivam da kažu o čemu se tu radi i zašto raspisuju konkurs za prijem lekara, ako već kažu da manjak lekara ne postoji, kaže dr Radojević.

„Nema dovoljno lekara koji ispunjavaju uslove”

On navodi i da ima saznanja da na čačanskom Birou za zapošljavanje trenutno nema dovoljno lekara koji bi ispunjavali uslove konkursa koji je raspisalo Ministarstvo zdravlja.

– Dva vrsna kardiologa su napustila bolnicu u Čačku, a mislim da nema ni svršenih internista koji čekaju na posao. Znam da u ovom gradu postoji manjak internista, tako da mi nije jasno odakle će ti ljudi da dođu, kaže predsednik Grupe građana Za napredniji Čačak.

POSTAVI ODGOVOR