Dr Radojević: Odeljenja Opšte bolnice treba staviti pod jedan krov

Dr Radojević: Odeljenja Opšte bolnice treba staviti pod jedan krov

- U savremenoj medicini je neophodno da odeljenja sarađuju, da stalno razmenjuju informacije, što se kod nas ne dešava u pravoj meri, a i kada se dešava gubi se mnogo vremena jer lekari moraju da šetaju od jedne do druge zgrade, kaže dr Radojević. 

0

Da bi efekat rada lekara i drugog medicinskog osoblja u Opštoj bolnici u Čačku bio što bolji, potrebno je sva odeljenja smestiti pod jedan krov, tvrdi dr Aleksandar Radojević, predsednik Grupe građana Za napredniji Čačak.

Prema njegovim rečima, time bi lekarima u velikoj meri bilo olakšano funkcionisanje imajući u vidu činjenicu da zbog potrebe konsultacija i razmene  informacija često moraju da šetaju od jedne do druge zgrade, čime se gubi i vreme i energija.

Napustiti sve stare objekte i napraviti jedan novi

– Kompletan deo stare bolnice trebalo bi staviti pod jedan krov, napustiti sve stare objekte i napraviti jedan veliki novi objekat u kojem bi smestili interno, grudno, infektivno, kožno odeljenje, ginekologiju i drugo. Trenutno su sva ta odeljenja rasuta po krugu bolnice, troše energiju za grejanje, ali i energiju samih pacijenata i lekara. U savremenoj medicini je neophodno da odeljenja sarađuju, da stalno razmenjuju informacije, što se kod nas ne dešava u pravoj meri, a i kada se dešava gubi se mnogo vremena jer lekari moraju da šetaju od jedne do druge zgrade. Na taj način se samo gubi na kvalitetu usluge, kaže dr Radojević.

POSTAVI ODGOVOR