Dr Radojević: Zasluge za angio salu pripadaju Gradu i privrednicima

Dr Radojević: Zasluge za angio salu pripadaju Gradu i privrednicima

- Mislim da od angio sale ne bi bilo ništa da se nije angažovala i ekipa iz izvršne vlasti grada, tačnije da gradonačelnik sa privrednicima nije insistirao na tome, kaže dr Aleksandar Radojević

0

Za otvaranje angio sale u Opštoj bolnici u Čačku nije zaslužan menadžment bolnice, već gradska vlast i čačanski privrednici, smatra dr Aleksandar Radojević, predsednik Grupe građana „Za napredniji Čačak”. Radojević kaže da bi menadžment bolnice, zajedno sa gradskim rukovodstvom, trebalo više da radi na tome da čačanska bolnica vrati reputaciju zdravstvene ustanove koju je nekada imala.

– Mislim da od angio sale ne bi bilo ništa da se nije angažovala i ekipa iz izvršne vlasti grada, tačnije da gradonačelnik sa privrednicima nije insistirao na tome. Mislim da to od menadžmenta bolnice ne bismo dobili u ovoj situaciji. Podsetiću da Užice ima magnetnu rezonancu poslednjih 15 godina, a mi još uvek možemo samo da sanjamo o tome. Takođe, oni imaju 15 zaposlenih kardiologa, u Valjevu ih ima isto toliko, dok u našoj bolnici imamo svega tri ili četiri kardiologa. Okolni gradovi su mnogo ispred nas, i po broju lekara, i po opremi koju poseduju već duže vreme unazad, kaže Radojević.

Neophodna strategija razvoja bolnice

Kako bi se u Opštoj bolnici u Čačku popravilo stanje sa nedostatkom lekara, zastarelom medicinskom opremom, a samim tim poboljšali uslovi rada i smeštaja pacijenata, neophodno je napraviti strategiju razvoja bolnice, smatra dr Aleksandar Radojević.

– Bolnica nema plan razvoja i nešto što je ključni akt koji treba doneti u ovom gradu, a to je strategija razvoja. Na osnovu te strategije može se planirati koliko je kadrova potrebno za rad u Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Čačku, koliko je potrebno novih objekata, šta uopšte ovaj grad želi da uradi za svoje sugrađane na polju zdravstva. Na osnovu tog plana i specijalne strategije može se aplicirati kod Ministarstva i mogu se napraviti investicije za taj razvoj, kaže naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR