Dr Sretenović: U čačanskoj bolnici puna mobilnost osoblja, situacija pod kontrolom

Dr Sretenović: U čačanskoj bolnici puna mobilnost osoblja, situacija pod kontrolom

„Primetan je porast broja pacijenata sa respiratornim tegobama i sumnjom na kovid-19, ali za sada uspevamo da se organizujemo i da svim tim pacijentima pružimo medicinsku pomoć“

0

Današnjem sastanku Radnog tima za praćenje korona virusa u Čačku prisustvovao je i dr Miroslav Sretenović, direktor čačanske Opšte bolnice, koji je istakao da je, i pored porasta broja pacijenata sa respiratornim tegobama, stanje u ovoj ustanovi pod kontrolom.

– U Čačanskoj bolnici je puna mobilnost osoblja. U hodu se organizujemo zbog toga što, pored pacijenata koji su sa respiratornim tegobama sumnjivim na kovid-19, imamo i pacijente na drugim odeljenjima koji takođe zaslužuju bolničko lečenje i moram da kažem da su oni pod konstantnim nadzorom lekara i kompletnog osoblja. Što se tiče virusa kovid-19 mi trenutno u bolnici imamo 15 pacijenata od kojih je jedan sa ozbiljnim tegobama. U prethodna 24 sata kroz našu prijemno-trijažnu ambulantu je prošlo 10 pacijenata i od njih 10 četvoro je zadržano na bolničkom lečenju. Za sada je stanje zadovoljavajuće. Primetan je porast broja pacijenata sa respiratornim tegobama i sumnjom na kovid-19 ali za sada uspevamo da se organizujemo i da svim tim pacijentima pružimo medicinsku pomoć. Koristim ovu priliku da se zahvalim mnogobrojnim donatorima koji su ovih dana pokazali zaista veliku humanost. Stiže nam pomoć sa svih strana – što od fizičkih što od pravnih lica, rekao je direktor čačanske bolnice.

POSTAVI ODGOVOR