[rstr_selector]

Dragačevo bez vode

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ u ulicama Milutina Vujovića i Braće Gudurića, došlo je do pucanja vodovodnih cevi. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodnevnih časova, a snadbevanje vodom biće normalizovano po okončanju radova na popravci kvara. Popravka kvara od juče u ulici Dr Dragiše Mišovića ispred broja 174 biće završena danas. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno. Zbog pucanja magistralnog cevovoda, bez vode su stanovnici svih mesta od Lučana prema Guči. U lučanskom komunalnom preduzeću kažu da je otklanjanje kvara u toku, ali da se obavlja otežano zbog izuzetno niskih temperatura vazduha. Iz nadležnih komunalnih službi u Gornjem Milanovcu i Ivanjici kažu da je vodosnabdevanje danas uredno, bez kvarova i planiranih radova.
Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrPrema informaciji iz Elektrodistribucije Čačak danas će od 9.00 do 11.00 sati bez električne energije, zbog radova na dalekovodu, biti stanovnici Vape, Mojsinja i Donje Gorevnice. U ostalim delovima okruga elektrosnabdevanje je uredno, nema kvarova niti planiranih radova, saopšteno je iz nadležnih službi.

Grejanje

grejnje-servis-obrProduženi režim grejanja u Čačku je i dalje na snazi zbog veoma hladnog vremena. Stanovi se greju do ponoći, a grejanje iz toplana počinje ujutru u 4, a iz kotlarnica u 5 sati. Sistem daljinskog grejanja u Gornjem Milanovcu  funkcioniše bez problema, a tople stanove danas imaju i stanovnici Lučana. Nema kvarova, a isporuka toplotne energije se u ovom mestu vrši neprekidno 24 časa.

Stanje na putevima

ivanjica-foto-jelena-savic3-sneg-servis-obr-80x80Na području Čačka i Gornjeg Milanovca nema neprohodnih putnih pravaca. Snega na kolovozima ima uglavnom na seoskom području, ali se sve posipa solju i rizlom i problema u obavljanju saobraćaja nema, saopšteno je u „Gradcu“ i gornjomilanovačkom Preduzeću za izgradnju. Saobraćaj se na prevoju Rudnik za sada obavlja bez zastoja, snega na kolovozu nema. Upotreba zimske opreme je neophodna, poručuju iz Sekcije za puteve Rudnik. Putevi na području Ivanjice su prohodni, a snega na kolovozu ima od 5 do 10cm u višim, odnosno do 5cm u nižim predelima. Deonica Odvraćenica – Preko brdo i dalje je neprohodna, saopšteno je u preduzeću „Putevi Ivanjica“.

Autobuski saobraćaj

autobus-servis-80x80-obrZbog niskih spoljnih temperatura autobusi čačanskog „Autoprevoza“ saobraćaju otežano. Prema rečima dežurnih, najveći problem predstavljaju gradske linije na kojima autobusi ostaju zaleđeni na stajalištima. Lokalni autobus za Loznicu ne saobraća, a nedostaje i jedno vozilo na liniji Slatina-“Sloboda“.  Dežurni telefon za informacije o polascima je 032/222-461.

Železnički saobraćaj

voz-servis-80x80-obrVozovi sa železničke stanice u Čačku saobraćaju po redu vožnje, bez kašnjenja ili otkazanih polazaka. Praznični red vožnje prestao je da važi. Dežurni telefon za informacije o polascima je 032/222-518.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoću u Čačku su u prethodna 24 časa pregledali 28 pacijenta u ordinaciji i još 62 na terenu. U istom vremenskom periodu, njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavile su 27 ambulantnih pregleda i 13 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 55 puta od čega 8 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-3-servis-obrRelativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolasnika. Osobama sa povišenim krvnim pritiskom, cerebrovaskularnim i psihičkim tegobama se savetuje oprez. Preporučuje se adekvatno odevanje zbog temperature znatno ispod prosečnih vrednosti.Neophodan je dodatan oprez svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

bebba-servis-obrOvaj utorak nam donosi sedam lepih vesti iz porodilišta. Tačno roliko novih stanovnika je Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođene su dve devojčice i pet dečaka, dok u porodilištu u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku u protekla 24 časa na teritoriji Moravičkog okruga dogodile su se dve saobraćajne nezgoda. Obe nezgode dogodile su se na području Čačka i u njima je jedna osoba teško, a jedna lakše povređena. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova na području Čačka.

Поделите вести