Претрага
[rstr_selector]

Dragačevo pred gostima i van Sabora

Turistička organizacija „Dragačevo“ poslednje tri godine pokušava da obzebedi sebi mesto u USAID projektu za razvoj turizma na teritoriji Zapadnog Balkana. Prema rečima direktora ove ustanove, Vukašina Dramlića, projekat je zaživeo u zemljama regiona, a Turistička organizacija „Dragačevo“ biće prvi učesnik projekta u Srbiji.

Suština projekta za koji je Turistička organizacija „Dragačevo“ konkurisala je aktivni odmor. Direktor ustanove, Vukašin Dramlić kaže da su spremni da odgovore na sve zahteve i projekta, ali i gostiju.

– Gosti će biti smešteni u jednom restoranu sa konačištem. Svi koji su deo ove priče ne žele samo da obilaze turističke znamenitosti i prirodne lepote, nego i da aktivno učestvuju u aktivnostima domaćina. Kod nas su najinteresantniji muzika i truba, pa se naš koncept zasniva na školi trube, ali i na školi srpske kuhinje. Dakle, učićemo ih da sviraju i kuvaju i nadamo se da će im to biti interesantno. Ali, pripremili smo i iznenađenje u vidu kursa grnčarstva u Zlakusi, kaže Dramlić.

Gosti sa prostora bivše SFRJ

Prema Dramlićevim rečima, 9.novembra u Guču će doći gosti iz bivših republika nekada zajedničke zemlje, SFRJ, a osim njih i Bugari, Albanci, Italijani i Englezi.

– Očekujemo grupu od 15 gostiju i to je takozvana probna grupa da bi nam USAID-ov projekat bio odobren. Ostaće kod nas do 13.novembra, a planirano je i da svaka sledeća grupa imaće po 15 članova jer se smatra da je to optimalan broj za uspeh projekta. Formirali smo turistički klaster koji čine seoska turistička domaćinstva, naša organizacija, trubački orkestar i proizvođači iz oblasti domaće radinosti. Sigurni smo da će se gostima dopasti ono što nudimo i veoma ponosni što smo baš mi prvi u Srbiji za ispitivanje uspešnosti projekta u našoj zemlji, ističe Vukašin Dramlić.

Ovim programom Guča produžava turističku sezonu

Direktor Turističke organizacije „Dragačevo“ kaže da je Guča puna turista u vreme održavanja Sabora trubača, ali i potuno lišena turističkih aktivnosti van ove manifestacije.

– Mi moramo da učinimo sve da gosti dolaze u Guču i kada nije vreme Sabora. Imamo šta daponudimo gostima i to ćemo ovoj probnoj grupi i dokazati. Osim svega što sam pomenuo, gosti će obići i manastire u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, vodićemo ih na pecanje, predstavićemo im imogućnosti lovnog turizma… Mnogo je ideja i mnogo mogućnosti, iskreno verujem da ćemo uspeti i da ćemo postati deo USAID-ovog projekta, zaključio je Dramlić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *