Dragan Ćendić: „SNS zamenom teza pokušava da zataška svoju nesposobnost u vođenju...

Dragan Ćendić: „SNS zamenom teza pokušava da zataška svoju nesposobnost u vođenju grada”

„Rezultati najnovijeg istraživanja govore da je podrška vladajućoj partiji u Čačku pala za 10 odsto”

0

Predsednik Gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri u Čačku, Dragan Ćendić, reagovao je na optužbe predsednika Skupštine Grada Igora Trifunovića da sve veći broj odbornika napušta Dveri. Po njegovim rečima, to je znak nervoze u redovima čačanskih naprednjaka, jer nedavno istraživanje pokazuje da gube podršku građana.

– SNS u Čačku je naručila istraživanje i rezultati tog istraživanja su realnost i oni to ne smeju da obelodane, a to je da su za tri godine apsolutne vlasti naprednjaci u Čačku sa 38 spali na 28 odsto trenutnog poverenja građana dok opoziciju koju predstavljaju Dveri, Savez za Srbiju i drugi opozicionari zajedno podržava 35 odsto građana.

Nema odgovora na najvažnije probleme u gradu

Po oceni Ćendića, zbog loših rezultata Povereništva SNS-a u Čačku, Igor Trifunović je morao da reaguje nedopustivim saopštenjem u kome se bavi odnosima unutar Srpskog pokreta Dveri.

– On ne može da poredi čestite i poštene odbornike Srpskog pokreta Dveri poput Miloša Rakonjca, koji je zbog neslaganja i svog odnosa prema vrhu pokreta vratio mandat Dverima, sa Draganom Štavljaninom, Bratislavom Ćurčićem i Lidijom Tanović koji su svoj mandat predali vlastima zarad zadovoljenja svojih ličnih interesa.

Ćendić poručuje Povereništvu SNS-a u Čačku da bi trebalo da se bave ključnim problemima grada na koje Dveri godinama ukazuju i na koje građani traže odgovor.

– Mi ukazujemo na zagađenje Morave, na saobraćajni kolaps u gradu, na gašenje FK „Borac”, na vladavinu kupljenih diploma u Gradskom veću i na više direktorskih mesta u javnim ustanovama i kad god mi izdamo saopštenje povodom toga, oni ne daju odgovor na naša pitanja nego se bave tobože rasulom Dveri u Čačku. To je zamena teza kojom oni smatraju da mogu da zataškaju silne malverzacije i svoju nesposobnost u vođenju grada.

POSTAVI ODGOVOR