[rstr_selector]

DS Čačak: Radovi u gradu se izvode haotično i neplanski

Povodom još jednog primera neodgovrnog ponašanja izvođača radova i nadzornih organa u Čačku, Gradski odbor DS-a izdao je saopštenje kojim ukazuje da svi radovi koji se izvode u gradu odaju utisak haotičnosti i neodgovornosti.

U saopštenju se kao primer navodi zamena instalacija grejanja kod Hotela „Morava“ gde su stari betonski kanali sada zarušeni, a ne zna se zbog čega, niti u koju svrhu i kako će se oni iskoristiti za nove instalacije.

Naime, očigledno je da dok se jedno gradi, drugo se ruši i oštećuje, da mnoge instalacije nisu pravilno ucrtane i ne postoji dokumentacija, da izvođači nemaju odgovarajuće dozvole za rad, a inspekcija ne radi svoj posao. Rezultati takvog rada, odnosno nerada i nemara nadzornih organa, poznati su svim građanima, počev od šahti koje su većinom iznad ili ispod nivoa saobraćajnica, neravnog i tankog asfalta, loše postavljene kišne i fekalne kanalizacije, pa sve do velikih gubitaka u sistemu grejanja.

Na kraju, Gradski odbor DS-a nas podseća da je najveći investitor u gradu u oblasti infrastrukture JP “Gradac”, a u oblasti energetike JKP “Čačak”, naglašavajući da su za rukovođenje i poslovnu politiku ovih javnih preduzeća pre svega odgovorne koalicione stranke koje čine vlast u Čačku.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *