DS: Rad lokalne vlasti u Arilju je samo privid demokratije

DS: Rad lokalne vlasti u Arilju je samo privid demokratije

„Na sednicama Skupštine opštine se ne usvajaju amandmani opozicije, iako su oni stručni, zakoniti i idu u korist građana”

0

U radu Skupštine opštine Arilje učestvuje 34 odbornika, od kojih je 15 bilo opozicionih, ali je u međuvremenu jedan prešao u redove vladajuće stranke.

Mirjana Avakumović, predsednica Odbora Demokratske stranke u Arilju i nekadašnja predsednica opštine, rad lokalnog parlamenta opisuje kao privid demokratije u ovoj opštini i ukazuje na nepravilnosti u radu Skupštine.

– Od stotina amandmana na Skupštini koje smo mi opozicija dali, kao vrlo odgovorni ljudi koji se razumemo u vlast i poznajemo zakone, nijedan od njih nije usvojen u ovom, a ni u prethodnom mandatu. Nemoguće da nijedan od tih amandmana koji su zaista bili stručni i zakoniti, u kojima nije bilo političarenja, već su stvoreni za dobrobit građana, nije usvojen. Početak lošeg delovanja našeg Parlamenta je počeo sa promenom Poslovnika o radu. On je promenjen u ovom sazivu. Jedna od stavki koja je promenjena je to što svaki odbornik može da govori samo dva minuta, a kasnije još jednom da se javi i da govori isto toliko. Šef odborničke grupe može da govori tri minuta, plus tri, ali to je sve malo, jer kada govorimo o budžetu, što je važna tema, to zaista nije dovoljno vremena. To striktno ograničavanje vremena nije dobro. Razumela bih da predsednik Skupštine nekome oduzme reč jer ne govori o temi, ali ako već govori smisleno i o onome što je za dobrobit građana, predsednik ne bi trebalo da oduzima reč i da pravi ružne situacije u Skupštini, zaključuje naša sagovornica.

POSTAVI ODGOVOR