Претрага
[rstr_selector]

Duvaće se i u trubu i u balon

Očekuje se da će i ove godine Sabor trubača u Guči posetiti hiljade motorizovanih saboraša.

Pred pripadnicima saobraćajne policije u Čačku je težak zadatak, da omoguće motorizovanim saborašima da bezbedno stignu na odredišta sa kojih su krenuli. Međutim, biće i onih koji će pripiti i poneseni zvucima trube sesti za volan. Zbog ove sve učestalije prakse, izvesno je da će ove godine veliki broj posetilaca dragačevskog Sabora, osim u trubu, duvati i u balon.

Prošle godine saobraćajna policija kontrolisala je oko 6500 vozača i otkrila oko 740 prekršaja. Iz saobraćaja je isključeno 398 učesnika od čega je njih 370 zatečeno za volanom pod dejstvom alkohola, 41 vozač, među kojima je bilo i žena, zadržan je na trežnjenju jer su u organizmu imali više od 1.2 promila alkohola u krvi.

Ove godine Sabor trubača u Guči obezbeđivaće 900 policajaca. Načelnik čačanske Saobraćajne policije Radosav Bošković kaže da je pripremljena adekvatna strategija bezbednosti u saobraćaju tokom 53. Sabora u Guči.

– Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima koji vode ka Guči. Saobraćajna policija će svakodnevno vršiti danonoćnu pojačanu kontrolu na svim putnom pravcima.
Naročita pažnja policije i ove godine biće usmerena na kontrolu učesnika pod dejstvom alkohola, nepropisno preticanje i na one koji voze neprilagođenom brzinom.

Na prilaznim putevima Guči biće formirani punktovi na kojima će osim kontrole, učesnici u saobraćaju moći da dobiju i pomoć dežurnih patrola – izjavio je Radosav Bošković, dodajući da će osim redovnih patrola u kontroli saboraša biti angažovana i vozila bez obeležja policije, takozvani presretači, kao i policajci na motorciklima.

Pod posebnim režimom kontrole policije tokom Sabora biće i putni pravci prema Ivanjici, Užicu, Kraljevu i Beogradu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *