Претрага
[rstr_selector]

Dva dečaka za početak zime

Porodilište

porodiliste-bebe-servis-obrPrvog dana zime u Moravički okrug stigla su dva dečaka. U porodilištu u Čačku rođen je jedan dečak, a iz porodilišta u Gornjem Milanovcu pridružuje mu se još jedan.

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrPrema informaciji iz Elektrodistribucije Čačak danas će od 9.00 do 12.00 sati bez struje biti deo Gornje Trepče oko starog „Moravinog“ restorana. Gornjomilanovačka Elektrodistribucija najavljuje da će od danas do 23.decembra od 8.00 do 15 časova bez struje, zbog radova na niskonaponskoj mreži, biti stanovnici zaseoka Povito brdo-Žižovići u Leušićima, od danas do 24.decembra od 9.00 do 16.00 časova stanovnici Majdana-izvod prema školi, Popovići i Banovići, a od danas do 23.decembra, takođe od 9.00 do 16.00 časova stanovnici zaselaka Perovo brdo-Martinovići i Vrelo u Brusnici. Elektrodistribucija Gornji Milanovac najavljuje i radove u Svračkovcima i to za danas od 9.00 do 14.00 časova u zaseocima Filipovići i Simonovići. U zaseoku Simonovići radova će biti i sutra, 22.decembra, takođe od 9.00 do 14.00 časova. Prema informaciji iz Elektrodistribucije Ivanjica danas će bez struje od 9.00 do 14.30 časova biti stanovnici Jevča, Sivčine i Opaljenika. Na području Dragačeva nema kvarova, a u toku dana neće biti ni planskih isključenja struje, saopštila je Elektrodistribucija Guča.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“, u Obilićevoj ulici kod broja 11 došlo je do pucanja  vodovodne cevi. Kvar će biti saniran u toku prepodnevnih časova. Moguće kratkotrajno isključenje sa vodovodne mreže u delu ulice do popravke kvara. U ostalim delovima Čačka snadbevanje vodom je redovno. U nadležnim komunalnim preduzećima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima saopšteno je da je vodosnabdevanje uredno s obzirom na to da trenutno nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana voda neće biti isključivana zbog planiranih radova.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrIsporuka toplotne energije na području Moravičkog okruga danas je uredna. Prema informacijama iz toplana u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima nema kvarova na sistemu grejanja, a za danas nisu planirani ni radovi zbog kojih bi grejanje bilo isključeno.

Autobuski saobraćaj

autobus-servis-80x80-obrAutobuski saobraćaj se obavlja redovno, kažu u čačanskom Autoprevozu. Ovog jutra nije bilo otkazanih polazaka ili dužih kašnjenja. Kašnjenja od 5-10 minuta u ovom preduzeću tolerišu i ne smatraju vrednim pomena. Dežurni telefon za informacije o polascima je 032/222-461.

Železnički saobraćaj

voz-servis-80x80-obrInformacija sa železničke stanice u Čačku ukazuje na to da vozovi ove subote saobraćaju po redu vožnje, bez kašnjenja ili otkazanih polazaka. Sa zimskim režimom saobraćaja putnici se mogu detaljnije upoznati na sajtu Srbija voza, dok je dežurni telefon za informacije je 222-518.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u toku prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 28 pacijenta i još 36 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 31 ambulantni pregled i 13 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 58 puta od čega 5 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-3-servis-obrKod osoba sa srčanim i cerebrovaskularnim obolјenjima očekivana biometeorološka situacija može prouzrokovati pojavu izraženijih tegoba. Tokom prepodneva u predelima sa maglom oprez se savetuje astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija su moguće glavobolјa, nervoza i nesanica.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema informacijama iz Policijske uprave u Čačku u toku prethodna 24 časa na teritoriji Moravičkog okruga nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radari će danas biti od 6.00 do 10.00 sati biti u Mrčajevcima, od 10.00 do 14.00 u Parmencu i od 14.00 do 17.00 časova u Preljini.

Поделите вести