Dva prva i tri druga mesta za bicikliste Borca

Dva prva i tri druga mesta za bicikliste Borca

Na Kupu Srbije u biciklizmu u Beogradu drugi su bili Marko Danilović i seniorska ekipa, a u Šidu prvo mesto osvojio je Goran Antonijević kao i seniorska ekipa Borca

0
Marko Danilović i Stefan Stefanović u Beogradu

Proteklog vikenda održane su dve trka za Kup Srbije u biciklizmu. U subotu su seniori vozili trku u Beogradu na stazi koja je išla preko Mladenovca i Kosmaja sa ciljem na Avali, u dužini od 111 kilometara. Prvo mesto osvojio je Nebojša Jovanović iz OBK Beograd ispred Marka Danilovića, dok je Stefan Stefanović stigao treći. Goran Antonijević je imao zdravstvenih problema, što je uzrokovalo da ima nešto lošiji plasman i osvoji 16. mesto. Ekipno prvi je bio OBK Beograd, drugi Borac, a treći Partizan.

bosko-velicic-na-postolju-u-siduU nedelju je vožena četvrta trka za Kup Srbije u Šidu na kružnoj stazi ulicama grada.  Na ovoj trci nastupale su sve uzrasne kategorije. Poletarci su vozili tri kruga po 2600 metara, a najbolji plasman od čačanskih biciklista imao je Boško Veličić koji je osvojio četvrto mesto, dok je ekipa Borca osvojila drugo mesto.
Kadeti su vozili 12 krugova iste dužine. Ekipa Borca bila je oslabljena, jer na trci nisu nastupili Veljko Vučićević i Bogdan Milošević zbog nastupa za kadetsku reprezentaciju Srbije na trci u Bugarskoj. Dimitrije Jeremić je osvojio treće mesto, ali ekipa nije imala svoj plasman.

Antonijević do pobede uz pomoć Danilovića  

goran-antonijevic-prvi-u-siduSeniori su vozili 25 krugova takođe 2600 metara. U trećem krugu dolazi do velikog pada, koji su čačanski biciklisti uspešno izbegli, ali je Stefan Stefanović imao problem sa točkom. Zbog te situacije velika grupa se podelila na više manjih i došlo je do velike borbe. Na polovini trke grupe su se spojile i dolazi do nove situacije kada se takmičar iz Partizana izdvaja i stiče veliku prednost. Iz velike grupe odvaja se nova manja grupa od pet takmičara u kojoj su bili Marko Danilović i Goran Antonijević.  Danilović je sam deset krugova „lovio“ odbeglog takmičara iz Partizana i uspeo da ga stigne u poslednjem krugu. Veliki rad svog klupskog druga krunisao je pobedom Goran Antonijević, a drugi je bio Nebojša Jovanović iz OBK Beograda. Stefan Stefanović je došao sa velikom grupom, što je bilo dovoljno da Borac ekipno osvoji prvo mesto ispred OBK Beograda i Partizana.

Narednog vikenda međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju

Sledeći nastup biciklisti Borca imaće na međunarodnoj biciklističkoj Trci kroz Srbiju, koja se održava od 16. do 18. juna. Start trke je u Požarevcu, gde je i prva etapa, druga etapa se vozi od Požarevca preko Mladenovca do Avale a treća etapa je od Pećinaca preko Rume i Novog Sada do Zrenjanina.

POSTAVI ODGOVOR