Претрага
[rstr_selector]

Dva velika kvara na vodovodnoj mreži, snabdevanje strujom redovno

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrPrema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros je u Prislonici kod servisa „Ristić“ došlo do pucanja vodovodne cevi.  Saniranje kvara u tom delu otežava led na putu zbog čega ekipe Vodovoda ne mogu da dođu do mesta kvara. Drugi kvar je na magistralnom cevovodu na obilaznom putu kod firme „Prohrom“. U pitanju su veći kvarovi, a li se očekuje da će u toku dana biti sanirani. U Ivanjici će zbog radova na saniranju kvarova do 11.00 sati bez vode biti potrošači u ulicama Dragana Šabanovića i Branislava Nušića. U Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima jutros nema kvarova pa je snabdevanje vodom uredno.

Porodilište

beba-1-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su četiri bebe i to četiri dečaka,a u Gornjem Milanovcu je rođen jedan dečak.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaPozivi građana koji traže pomoć lekara u Hitnim medicinskim službama i dalje se ne smanjuju. U Čačku je u toku jučerašnjeg dana zabeleženo 117 intervencija, od kojih 58 u ordinaciji, a 59 na terenu. Hitna pomoć u Gornjem Milanovcu imala je 108 intervencija, 83 pacijenta su pregledana u amulanti, a kućnih poseta je bilo 25, dok je ivanjička Hitna pomoć ovavila 92 ambulantna pregleda i 5 kućnih poseta.

Biometeorološke prilike

bioprognoza-2Nastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije na većinu hronično obolelih. Posebna opreznost se preporučuje astmatičarima i reumatičarima. Kod meteoropata su mogući bolovi u kostima i zglobovima, glavobolјa i razdražlјivost. Neophodna je pojačana pažnja svim učesnicima u saobraćaju.

Saobraćajna policija

policijaPrema podacima iz čačanske saobraćajne policije od 31. decembra do 03. januara u Čačku su evidentirane 5 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica lakše povređena, u Gornjem MIlanovcu dve u kojima je jedna osoba nastradala, a u Lučanima dve u kojima je jedan putnik zadobio lakše telesne povrede. Radarska kontrola za danas je planirana na glavnim ulicama u Čačku od 08.00 do 17.00 časova.

Autobuski saobraćaj

autobus-servis-80x80-obrAutobusi u Čačku od danas saobraćaju po redu vožnje za radni dan, osim đačkih polazaka koji se ne održavaju do 8. januara. Kašnjenja jutros nije bilo, kao ni otkazanih polazaka.

Поделите вести