Претрага
[rstr_selector]
Издавачка кућа „Пчелица”

Двадесет година од оснивања Издавачке куће „Пчелица”

Чачанска Издавачка кућа „Пчелица”, један од највећих издавача литературе за децу у Србији и региону, јуче је обележила 20 година од оснивања. У оквиру обележавања овог јубилеја, „Пчелица” је покренула објављивање серијских публикација, тако да ће се на тржишту ускоро појавити два нова часописа за малишане, каже Невена Марковић,  маркетинг менаџер ове издавачке куће.

– Иако су прве радне свеске, популарне „Пчелице”, објављене 2000. године у оквиру тадашње ђачке задруге Основне школе „Милица Павловић” у Чачку, тек од 2003. године „Пчелица” је започела свој издавачки лет као правно лице и израсла у велику Издавачку кућу која је специјализована за објављивање књига за децу на српском језику. Касније смо се проширили на тржишта Црне Горе и Босне и Херцеговине где имамо своја представништва. Издавачки програм „Пчелице” чине књиге, сликовнице, радне свеске, енциклопедије, приручници, разни дидактички материјали. Захваљујући неговању српског језика, историје и културе, „Пчелица” заузима посебно место као издавач који не подилази трендовима, али исто тако смо отворени ка светском тржишту и „Пчелица” и њени аутори су добитници бројних домаћих и међународних награда и признања за неговање и развој књижевности за децу. Због тога су и Пчеличина издања преведена на преко 20 светских језика. У оквиру обележавања 20 година издавачке делатности, „Пчелица” је покренула и објављивање серијских публикација, тако да ће се на нашем тржишту, у духу најбољих светских часописа за децу, појавити два домаћа часописа – „Врапчић”, часопис за малишане и „Пчелица”, часопис за предшколце. То је нешто ново и премијерно ће бити представљено у септембру.

 „Пчелица” и њени аутори добитници су бројних домаћих и међународних награда, а Невена Марковић као најзначајније издваја оне које долазе од најмлађих читалаца због којих је ова издавачка кућа и основана.

Поводом обележавања јубилеја, „Пчелица” је читаоцима омогућила специјалне попусте путем сајта и друштвених мрежа, истакла је саговорница, најављујући и изненађење за све школарце који се припремају за почетак нове школске године.

– Од 15. августа до краја недеље, читаоци ће имати попуст од 30 одсто на сва наша издања осим на радне свеске „Пчелице” и лектире на које иначе немамо редован попуст. Овом приликом бих поделила још једну вест. Планирамо да од четвртка, 17. августа, у дворишту Издавачке куће организујемо продају наших књижарских ствари – свезака и школског прибора, уз велике попусте. А о томе ћемо читаоце накнадно обавестити.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *