Dve saobraćajne nezgode u Čačku, šestoro povređenih

Dve saobraćajne nezgode u Čačku, šestoro povređenih

0
Foto: Arhiva Dženarika Info
Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo teške telesne povrede, a pet osoba je prošlo sa lakšim povredama. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima juče nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 14.00 do 22.00 časa na putnom pravcu između Mojsinja i Mrčajevaca.

Elektrosnabdevanje

Jutros je registrovan kvar na niskom naponu u Parmencu u zaseoku Jabučnjak, ekipe su na terenu i popraviće kvar u toku prepodneva. Na području Gornjeg Milanovca će zbog rekonstrukcije niskonaponske mreže od 9:00 do 14:00 časova bez struje biti zaseok Lokve u Pranjanima.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na vodovodnoj mreži u Čačku, u toku prepodneva su moguća kratkotrajna isključenja vode u Ustaničkoj i Stjeničkoj ulici i u Kulinovačkom polju. U Gornjem Milanovcu snabdevanje vodom je uredno.

Stanje na putevima

Zbog kraja radne nedelje i špica letnje turističke sezone očekuje se pojačan saobraćaj na autoputevima ka Bugarskoj, Makedoniji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, zato na prelazima sa ovim zemljama treba računati na duže vreme prolaska. Prema podacima Uprave granične policije na prelazu Horgoš zadržavanja na izlazu su oko sat vremena, a promenljivo je vreme zadržavanja na prelazu Kelebija. Bački Breg je otvoren 24 sata, a na ovom prelazu nema zadržavanja. Radno vreme graničnog prelaza Bajmok je produženo danas i za vikend od 7h do 24 sata, a na prelazu Bački Vinogradi od 7.00 do 22.00 h. Na prelazu Batrovci sa Hrvatskom zadržavanja na ulazu su oko 90 minuta, s tim što je kolona putničkih vozila sa hrvatske strane duga par kilometara što produžava zadržavanje. Na prelazu Šid čeka se na ulazu od 30 do 60 minuta, na prelazu Gradina sa Bugarskom zadržavanja su oko dva sata na izlazu, i oko sat i po vremena na ulazu u zemlju. Na prelazu Preševo sa Makedonijom čeka se oko 150 minuta, na prelazu Gostun promenljivo je vreme čekanja i kreće se od 30 do 60 minuta.
Na naplatnim satnicama trenutno nema zadržavanja, a s obzirom na to da će vikend koji je pred nama biti jedan od frekventnijih u letnjoj sezoni, i da se već u popodnevnim satima očekuje pojačan saobraćaja na autoputevima u Srbiji, svi kanali za naplatu putarine, za distribuciju kartica i kanali za elektronsku naplatu putarine su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze. Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR