Претрага
[rstr_selector]

Dveri: Funkcioneri SNS-a uništili FK Borac

Ovih dana smo svedoci sve slabijih rezultata Partizana, čiji se uzroci pripisuju ponajviše rukovodstvu legendarnog kluba i njegovim pogubnim odlukama. Situacija nimalo retka, ne samo među domaćim, već i inostranim sportskim gigantima, već duže vreme, nažalost, muči i čačanski Borac. Fudbalski klub osnovan davne 1926. godine jedan je od simbola grada na Moravi, visoko plasiran na večnoj tabeli klubova Druge savezne lige bivše Jugoslavije. Stoga nimalo ne čudi izrazito posebno mesto koje zauzima u srcima svih sugrađana, čak i onih ne preterano zainteresovanih za sport, a još manje iznenađuje emotivan odnos sa kojim se reaguje na urušavanje svojevrsne institucije.

Sva obećanja – još jedna prazna priča

Informativna služba Dveri Gradske organizacije Čačak tim povodom se oglasila, otvoreno imenujući one koje smatraju krivcima za propadanje Borca, ukazujući na direknu vezu između lošeg vođenja kluba, finansijskih malverzacija i zloupotrebe funkcija. Njihovo obraćanje prenosimo u celosti:

„Najnoviji primer sunovrat fudbalskog kluba „Boracˮ slika je i prilika naprednjačke vlasti u Čačku. Sve ono na šta smo godinama upozoravali, a što vlasti grada Čačka nisu htele da priznaju, očigledno je dobilo svoj završni čin – propast našeg voljenog kluba. Kako drugačije nazvati ovo što se dešava?

Obećanja onih koji vode grad da će uraditi sve da spasu „Boracˮ bila su kao i sve drugo kada je u pitanju SNS – prazna priča. Gde su sada Milun Todorović, Aleksandar Maksimović, Marko Parezanović, Radenko Luković, Milan Bojović i drugi funkcioneri SNS i članovi Uprave FK Borac?“

Da li će Borac ostati samo ime na papiru?

„Kada smo tražili da se formira skupštinski anketni odbor, da se utvrdi istina o finansijskom stanju kluba – nisu dali. Tvrdili su da je sve u redu. Iz godine u godinu desetine miliona dinara novca građana Čačka išlo je Borcu, ali umesto da se finansije stabilizuju, dugovi su rasli, pa se logično nameće pitanje gde su to nestali naši milioni? Duguje se za sve: igračima, trenerima, zaposlenima, za porez, vodu, stanarinu i ko zna šta još. Sve ukupno, kako se po kuloarima priča, milion i po evra. Plana nema, trener i direktor kluba podneli ostavku, uprava sastavljena od brojnih naprednjaka nije došla ni na početak priprema. Šta je ostalo? Ostala su samo neispunjena obećanja. I šta sada?

Izgleda da se Borcu sprema sledeći scenario, verovatno u režiji istih onih koji su i FRA doveli do ivice ambisa: ukoliko dođe do toga da Borac ispadne u treću ligu, što se ne pamti, ideja bi bila sledeća – Borac odlazi u stečaj, u kome poverioci ostaju bez svojih potraživanja, a dugovi se brišu. Nakon toga sledi fuzionisanje sa nekim manjim klubom, pri čemu će u imenu novonastalog kluba biti neko ime koje će ostati da podseća na Borac. Bruka i sramota!

Bitno je da gradonačelnik i drugi funkcioneri SNS grade privatne zgrade, poklanjaju strancima gradsko zemljiše, zapošljavaju članove porodice i ljubavnice, a za građane i njihove probleme koga je uopšte briga? Koga briga za Borac? Koga briga za Čačak? Važno je da se oni lično bogate i da se nalaze na funkcijama na kojima nikada ne bi smeli da se nađu sa svojim kupljenim diplomama“, stoji u saopštenju informativne služba Dveri, Gradske organizacije Čačak.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *