Dveri: Hakovani društveni mediji i otuđena novčana sredstva pokreta

Dveri: Hakovani društveni mediji i otuđena novčana sredstva pokreta

Ono što je problematično jeste to da nijedan državni organ nije reagovao iako je bilo više upozorenja, navode iz Dveri

0

Aleksandar Tanasković, član predsedništva Srpskog pokreta Dveri i šef odborničke grupe Dveri u Skupštini Čačka, rekao je danas da su društveni mediji hakovani, a novčana sredstva sa računa Dveri otuđena

-Poslednjih mesec dana u toku je organizovani napad na Srpski pokret Dveri. Došlo je do hakovanja svih naših stranica na internetu (facebook, instagram, twitter i youtube). Došlo je i do neovlašćenog puštanja menice od strane firme sa kojom smo sarađivali. Naime, bivši direktor je neovlašćeno izdao menice i po tom osnovu su skinuta određena sredstva koja dobijamo kao parlamentarna politička organizacija. Ono što je problematično jeste to da nijedan državni organ nije reagovao iako je bilo više upozorenja, pisama i dopisa, naglasio je Tanasković.

Član predsedništva Srpskog pokreta Dveri rekao je i da očekuje da državni organi počnu da rade svoj posao.

-Srpski pokret Dveri smatra da ovo predstavlja organizovani napad pod pokroviteljstvom državnih organa i tražimo ispitivanje o tome ko je na ovakav način ukrao sredstva i ko je toliko moćan da hakuje elektronski sistem jedne parlamentarne političke organizacije, a da za to ne odgovara i ne snosi nikakve posledice. Državni organi ne pokazuju volju da se te stvari reše. Zato očekujemo da vlast počne da radi svoj posao i da svim počiniocima izrekne odgovarajuće kaznene mere i da se posle mesec dana krene sa mrtve tačke.

Bojkot republičkih parlamentarnih izbora kao posledica zastrašivanja

-Verujemo da će vlast pokušati sve što je u njenoj moći. Spremni su i na ovakve stvari kako bi izbacili jednu od najorganizovanijih i najaktivnijih opozicionih političkih organizacija, a to je Srpski pokret Dveri. Svesni su toga i znaju da Dveri predstavljaju jednog od predvodnika opozicionog delovanja u republici Srbiji iako umanjuju naš značaj. Zato i predlažemo da se ide u bojkot republičkih parlamentarnih izbora, tj. u bojkot teškog i neizdrživog života u Srbiji. Ne bojkotujemo državu, već neregularne izborne uslove. Smatramo da treba povratiti poverenje u zakon i institucije, a to nije moguće kada jedna politička grupacija zloupotrebljava sve resurse u Srbiji i time vezuje ruke onima koji opoziciono žele da deluju i koji imaju suprotno mišljenje od aktuelne vlasti. Zato je bojkot način da se ukaže na tešku situaciju u republici Srbiji, na zloupotrebu od strane predsednika države i SNS-a. Pod tim uslovima nema smisla izlaziti na izbore i legalizovati takvo društveno stanje. Prema tome, verujemo da će režim učiniti sve kako bi kaznio sve koji učestvuju u kampanji bojkota, izjavio je Aleksandar Tanasković.

Državni organi ne reaguju

Član predsedništa i šef odborničke grupe Dveri rekao je da su na sve molbe državni organi ostali gluvonemi.

-Obratili smo se odeljenju za visokotehnološki kriminal povodom navedenih dešavanja. Međutim, odeljenje nije reagovalo na pomenuta zbivanja već 10 dana. Zato sumnjamo da iza ovoga stoji država ili paradržavni elementi koji sprečavaju sprovođenje zakona i postupanje po svim pravilima i procesima koji su regulisani zakonom. Mi u ovom trenutku jedino možemo da se obratimo javnosti sa upozorenjem šta se radi i kako se radi, i da jedan od razloga zašto bismo išli u bojkot jeste taj da neko pljačka jednu parlamentarnu organizaciju, tj. resurse ove države, a da nijedan državni organ na to ne reaguje. To je nama vrlo sumnjivo, čudno i sporno i moramo da apelujemo još jednom na državne organe da počnu da rade svoj posao.

Tanasković navodi državne organe kojima su se Dveri obratile za pomoć.

-Obratili smo se Ministarstvu policije, tužilaštvu, sudovima, službi za visokotehnološki kriminal, Narodnoj banci Srbije. Dakle, svim državnim organima koji imaju dodira sa problemom napada i hakovanja na naše društvene medije ili sa pljačkom novčanih sredstava jedne parlamentarne političke organizacije. Niko ne reaguje i ne pokušava da zašititi državnu imovinu od pljačke. Zato ćemo se obratiti i međunarodnim organizacijama, tj. želimo da ih upoznamo sa načinom funkcionisanja i vremenskim rokovima u kojima državni organi reaguju i pokušavaju da zaštite imovinu građana Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR