Dveri: Ilići, odakle Vam sva ova imovina?

Dveri: Ilići, odakle Vam sva ova imovina?

0

„Pokret Dveri skreće pažnju javnosti na najnoviji izveštaj Agencije za borbu protiv korupcije koja je ovih dana objavila aktuelni presek imovine vodećih političara u Srbiji. Dva najbogatija političara u Srbiji su „mrˮ Velimir Ilić, ministar za „istraživanje ruda i gubljenje vremenaˮ u Vladi Republike Srbije, i njegov rođeni brat, „mrˮ Vojislav Ilić, „ničim izazvanˮ gradonačelnik Čačka.

Velimir Ilić je apsolutno prvi po bogatstvu i imovini među ministrima, dok je Vojislav Ilić prvi po bogatstvu i imovini među gradonačelnicima u Srbiji.

U ime svih građana Čačka, koji su zgroženi političkim bogaćenjem braće Ilića, postavljamo pitanje: Odakle, braćo? Odakle Vam sve ove kuće, stanovi, pašnjaci, njive, voćnjaci, bazeni, poslovni prostori, starački domovi, građevinsko zemljište, luksuzne limuzine… Ceo Čačak zna da pre nego što ste počeli da se bavite politikom niste imali gotovo ništa od ovoga! Sve što ste u međuvremenu stekli direktno je povezano sa bavljenjem politikom, jer se u poslednjih 25 godina ničim drugim niste ni bavili?

Ovo se posebno odnosi na još uvek nerazjašnjene afere aktuelnog gradonačelnika Čačka Vojislava Ilića, koji je kupio tri stana u strogom centru Čačka, a da se ne zna poreklo ove imovine? Istovremeno, gradonačelnik i dalje odbija da kaže na kom fakultetu i na koju temu je magistrirao, kao i kako je došlo do njegovog odlaska u invalidsku penziju i brzopoteznog povratka iz penzije na najviše rukovodeće funkcije u našem gradu?

Ovih 19 godina vladavine braće Ilića Čačkom, za koje vreme je Čačak neprestano nazadovao a oni postajali sve bogatiji, ne bi bilo moguće bez pomagača koji ih sve vreme drže na vlasti. U narednim analizama osvetlićemo ulogu ovih „spavačaˮ u drugim političkim strankama u našem gradu, koji godinama unazad omogućavaju opstanak braće Ilića na vlasti uprkos izbornoj volji građana Čačka“, stoji u saopštenju Saveta Pokreta Dveri za borbu protiv korupcije.

POSTAVI ODGOVOR