[rstr_selector]
Konferencija za novinare Srpskog pokreta Dveri

Dveri: Imamo dokaze o korupciji u Novoj Varoši

Srpski pokret Dveri je na današnjoj konferenciji za novinare naveo nekoliko primera za koje tvrde da predstavljaju dokaze korupcije u lokalnoj samoupravi u Novoj Varoši. Prema rečima Boška Obradovića, narodnog poslanika i predsednika Dveri, ovi dokazi su šansa da SNS dokaže da se zaista bori protiv korupcije i to protiv korupcije u redovima sopstvene stranke s obzirom na to da se sve o čemu su Dveri danas govorile desilo u vreme mandata bivšeg predsednika opštine Nova Varoš, Dimitrija Paunovića, inače člana Srpske napredne stranke.

– Za pet godina vlasti Srpske Napredne Stranke nijedan slučaj korupcije nije se završio pravosnažnom presudom niti se u zatvorima Srbije na zasluženoj višegodišnjoj robiji nalazi jedan, jedini lopov koji je opljačkao Srbiju u prethodnih 26 godina. Sada, sa vrlo konkretnim dokazima koje smo izneli, borba protiv korupcije u Srbiji može da počne i to upravo iz redova SNS-a, a sve drugo bi bila smo još jedna velika i prazna priča o borbi protiv korupcije. Na današnjoj konferenciji za medije smo dokazali kako se nenamenski troše sredstva iz budžeta, kako se prelivaju u privatne džepove, kako se nameštaju tenderi i kako se otpuštaju nepodobni službenici lokalne uprave koji neće da učestvuju u svemu tome. Ovo je definitivno prilika da SNS pokaže da li se zaista bori protiv korupcije ili je štiti jer je bilo jasno da je iza bivšeg predsednika opštine Nova Varoš, Dimitrija Paunovića stajao bivši ministar pravde Nikola Selaković koji ga je direktno štitio od bilo kakvog krivičnog gonjenja.

Mi smo danas izložili nekoliko primera, od kojih pet najkrupnijih: kako se nameštaju tenderi za putarsku firmu „Putevi Zlatar“, kako se ski-staza, u koju je uloženo tri miliona evra, izdaje za jedan dinar na 15 godina, kako se, najpre, dodatno ulaže i oprema hotel „Panorama“, a onda se taj isti hotel privatizuje čime opština gubi svoje ulaganje. Naveli smo i niz drugih primera kako se nenamenski troše javna sredstva. Glavna stvar koju želim da istaknem jeste prikrivanje dokaza. Naime, naprednjačka vlast, da bi sakrila dokaze o korupciji je praktično likvidirala Direkciju za izgradnju Nove Varoši što je neviđen slučaj u čitavoj Srbiji, a 14 zaposlenih u lokalnoj samoupravi je dobilo otkaz samo zato što su drugačijeg političkog opredeljenja ili što nisu želeli da učestvuju u ovakvim korupcionaškim radnjama, zaključio je Boško Obradović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *