Претрага
[rstr_selector]

Dveri: JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac nespremno dočekalo zimu

Opštinska organizacija pokreta Dveri u Gornjem Milanovcu je u zvaničnom saopštenju iznela određene zamerke na rad Javnog preduzeća za izgradnju ove opštine. Prema rečima Nebojše Stankovića iz ovog Pokreta, te zamerke se odnose na čišćenje puteva tokom snežnih padavina, asfaltiranje ulica, kao i na rad, odnosno profit Parking servisa.

– Direktor ovog javnog preduzeća je krajem prošle godine izjavio: „Imamo kompletan plan i program za zimsko održavanje za 2018. i 2019. godinu, i potpuno smo spremni”. Pitamo se kako bi izgledalo da nisu bili spremni. Imali smo mnogo problema, pogotovo u onom najgorem špicu oko Nove godine i Božića. Oni su inače zaduženi i za saobraćaj. Evo sneg je prošao, ulice su očišćene, ali su ostale rupe na gradskim ulicama. Te ulice su bile asfaltirane krajem godine, u novembru i decembru, a na njima su se već pojavile rupe. Takođe, u okviru tog preduzeća postoji profitni centar, Parking servis. Interesuje nas koliki je njegov stvarni profit. Zbog aljkavog čišćenja snega, u januaru nije bilo naplate parkiranja. I naravno, prilikom čišćenja, čistila su se samo parking mesta na kojima se vrši naplata, a ona besplatna nisu, kaže Stanković.

Vučetić: „Preduzeće spremno dočekalo zimu, nismo imali nijedan neprohodan put”

Sa druge strane, Božidar Vučetić, direktor JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac, demantovao je ove tvrdnje.

– Preduzeće je potpuno spremno dočekalo zimu, nismo imali apsolutno nijedan lokalni put, niti gradsku ulicu koja je zatvorena. Gospoda očigledno ne znaju šta radi ovo preduzeće, ni opštinska uprava. Javno preduzeće za izgradnju po novom zakonu nije korisnik budžetskih sredstava, pa u tom smislu i ne vodi investicije, to radi neko drugi. Parking servis funkcioniše dobro, a ja sam posebno zadovoljan finansijskom stranom, a to koliko mi zarađujemo je poslovna tajna, zakon mi ne dozvoljava da to iznosim. U januaru, zbog izuzetno obilnih snežnih padavina, nismo bili u situaciji da stavimo u funkciju parking prostor u svom obuhvatu, te smo doneli odluku da ne naplaćujemo, kaže Vučetić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести