Dveri: Ko je glavni drvoseča u Čačku?

Dveri: Ko je glavni drvoseča u Čačku?

Povodom aktuelne masovne seče stabala na području Čačka, Informativna služba Dveri obratila se javnosti saopštenjem u kome kritikuje nezakonite postupke gradske vlasti

0

Seča više desetina stabala na Ušću i Kalemegdanu, zarad realizacije projekta „Beogradska gondola“, razjarila je javnost i postala jedna od gorućih tema poslednjih nedelja. Po principu odražavanja problema iz velikih sredina na manje, pitanje svrhovitosti i pravog razloga za sprovođenje gotovo identične akcije postavila je Informativna služba Dveri u Čačku. Njihov cilj je, navodi se u saopštenju, alarmiranje javnosti u pogledu nezakonitih postupaka aktuelne gradske vlasti, pri čemu posebno izdvajaju, kako kazu, po budžet problematičnu akciju „Naša šuma – naša briga“, zatim presađivanje ili popravljanje ranije zasađenih drvoreda, ocenjujući ih kao nevešte pokušaje da se prikriju posledice nestručnosti i promašenih odluka. Iz Dveri se pitaju da li će iko odgovarati zbog štete koja se ovim putem nanosi Čačku:

„Naprednjačka vlast i klika već duže vreme seje mržnju među građanima našeg grada i vrše razdvajanje na podobne i nepodobne, čineći sve da nam zagorčaju i otežaju život. Radi se o ljudima koji su neznalice i jedino što su uradili u životu jeste što su kupili diplomu.

Čak i kada ih uhvatimo u lažima, prevarama, kriminalu, oni ostaju istrajni, znajući da ni policija, ni sud, ni tužilaštvo neće reagovati na njihova dela, jer su sa njima u dilu.

Građani postaju svesni razmere razaranja, uništavanja i pljačke ovog grada pod vlašću SNS-a i sve češće i otvorenije kritikuju poteze ove vlasti poput glamurozno najavljene akcije „Naša šuma – naša briga“, gde SNS vlast plaća sadnice i do 6.000 dinara, iako je njihova vrednost na tržištu mnogo manja ili poput zagađivanja reke Zapadne Morave ili poput nelegalne gradnje u Čačku i nenamenskog dodeljivanja sredstava iz gradskog budžeta.“

Nevešto prikrivanje učinjenog

„A povod za aktuelnu kritiku građana je besomučna seča stabala po celom gradu od strane ove vlasti! Pitamo se ima li ko u ovom gradu mogućnost da spreči katastrofu? Posečeno je ili osakaćeno toliko stabala, da nijedna akcija, pa makar ona bila i sa hiljadu stabala neće imati efekta. Možda tek za 10 ili 15 godina. Ali šta da radimo ovim povodom i koliko će još stabala stradati do tada?

Da zlo bude veće i ono što su do sada uradili se osušilo, pa se pod velom noći popravljaju zasađeni drvoredi, kako bi se prikrili promašaji i nestručnost. U cilju alarmiranja javnosti, zaštite sugrađanke Svetlane koja se usudila javno da kritikuje vlast SNS i njihovu nestručnost, ali i radi objektivnog informisanja građana, šaljemo vam slike stabala koja su ponovo posađena duž korita reke Morave. Inače da napomenemo, ovo se inače nije smelo uraditi, jer se nalazi u ingerenciji Srbijavoda i u vodoplavnom području.“

Fotografije govore više od reči

„Na slikama se jasno vidi da je od 100 stabala zasađenih prošle godine, u sred leta kad mu vreme nije, novom akcijom presađeno oko 70 do 80. Iako smo i tada molili da se to ne radi, stručnjaci Gradskog zelenila, na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem i njegovom svitom, Igorom Trifunovićem, Markom Parezanovićem i ostalima, napravili su štetu od skoro 500.000 dinara, jer je svako stablo građanima naplaćeno po 6.000 dinara.

Koliko još stvari treba da se uništi u Čačku, da bi se neko dozvao pameti ili odgovarao za propuste i otišao u zatvor? Mislimo da je dosta i da je vreme za promene!“, zaključuje se u saopštenju Gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri u Čačku.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR