Dveri: „Komunalac” je kupio četiri vozila mimo propisanih procedura

Dveri: „Komunalac” je kupio četiri vozila mimo propisanih procedura

Predsednik odborničke grupe Dveri u Skupštini Čačka, Aleksandar Tanasković, na današnjoj konferenciji za novinare gradskim vlastima je postavio niz pitanja; hoće li dobiti odgovore,u ovom trenutku nije poznato

0
Aleksandar Tanasković

Predsednik odborničke grupe Dveri u Skupštini Čačka, Aleksandar Tanasković, na današnjoj konferenciji za novinare izneo je tvrdnje da je „Komunalac” kupio četiri vozila mimo propisanih procedura i tendera. Tanasković kaže da nabavka ovih vozila nije ni planirana i postavlja niz pitanja.

– U tom smislu,mi postavljamo pitanja gradonačelniku i svim odgovornim licima u gradu Čačku: kada je objavljen tender za kupovinu novih vozila, da li je jedini ponuđač koji je učestvovao na tenderu gradonačelnikova firma i da li je gradonačelnik sam sebi kupio automobile, pa funkciju gradonačelnika koristi za dalji razvoj svog biznisa, pitao je Tanasković.

Lični ili interesi građana

U daljem nastavku konferencije za novinare Tanasković je pitao i „ko je bio garant ovog uspešnog posla – da li je to glasačka mašinerija Srpske napredne stranke potpomognuta novom odborničkom grupom koju predvodi Bratislav Ćurčić”.

– Da li je to ona politika koja treba da zastupa interese građana i privrede ili zastupa lične i poslovne interese pojedinaca, pa i samog gradonačelnika? Da li su to te promene koje su gradonačelnik i Srpska napredna stranka obećali u Čačku i da li svi privrednici koji su javno podržali samog gradonačelnika i SNS na izborima predstavljaju model i politiku za koju su se oni zalagali? Da li je to razlog zašto treba napadati Dveri i zašto je potrebno uništiti najjaču opozicionu političku organizaciju u Čačku, pitao je još Tanasković.

Povećanje plate ili ne

– Još jedna stvar koja je isplivala na površinu pregledom dokumentacije Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac” jeste da je, mimo svih pravila, došlo do povećanja plate direktora Sikore. Iako on tvrdi da povećanja plata nije bilo, uvidom u dokumentaciju jasno je vidljivo da mu je prošle godine prosečna plata bila 103.750 dinara, a da ona sada iznosi 141.400 dinara, rekao je Tanasković i postavio još jedno pitanje: „da li je to povećanje plate ili nije”.

U drugom delu konferencije za novinare, Aleksandar Tanasković je naglasio da se Dveri apsolutno zalažu za sprovođenje zakona, ali i izjavio da je neverovatno da u istom periodu kada bivaju oslobođeni Bogoljub Karić i Mlađan Dinkić, kada ne znamo kakva je sudbina Olivera Dulića, kada isplivavaju afere Siniša Mali i „Beograd na vodi”, država hapsi čačanske policajce. Tanasković je na kraju postavio i pitanje: „da li je to bio pokušaj da se zaplaše Čačani i opozicija?”

POSTAVI ODGOVOR