Претрага
[rstr_selector]

Dveri: Konkurs za izbor direktora „Zračka“ vrhunac nepoštovanja zakona

Povodom najnovijih dešavanja oko izbora kandidata na konkursu za novog direktora Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“, šef odborničke grupe Dveri, Aleksandar Tanasković, kaže da se ovaj konkurs namešta i za to krivi vladajuću koaliciju.

Prema njegovim rečima, kandidat vladajuće koalicije ne ispunjava uslove konkursa, zbog čega je, kako kaže, izvršen pritisak na članove Upravnog odbora „Zračka“ kako bi promenili svoju odluku o izboru drugog kandidata koji te uslove ispunjava, ali ne poseduje partijsku knjižicu.

Aktuelna vlast pokušava da utiče na situaciju

– Prema našim saznanjima, osnovni problem vezan za imenovanje direktora „Zračka” je taj što kandidat koga favorizuje aktuelna vlast Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke i Srpske napredne stranke ne ispunjava sve uslove koji su predviđeni zakonom, dok drugi kandidat ispunjava potrebne uslove, ali ne poseduje partijsku knjižicu pa po tom osnovu neće biti u mogućnosti da konkuriše za ovo radno mesto. Aktuelna vlast je pokušala čitavim nizom mera da utiče na ovu situaciju. Upravni odbor „Zračka” koji se zalaže za sprovođenje ovih mera po zakonu je bio čak i fizički maltretiran i došlo je do sukoba prilikom ubeđivanja pojedinaca da promene svoju odluku, kaže Tanasković.

On navodi da je, pored uvođenja verbalnog delikta u Skupštinu Čačka, donošenja protivpravnog poslovnika o radu i stranačkog zapošljavanja, problem sa izborom direktora „Zračka“ vrhunac nepravnih radnji Srpske napredne stranke.

– Smatramo da je ovo vrhunac nepoštovanja zakona i početak uvođenja totalitarizma u Čačak. Posle donošenja protivpravnog poslovnika o radu, verbalnog delikta u Skupštini, problema oko prijema ljudi u bolnicu, stranačkog zapošljavanja, ovo je praktično vrhunac nepravnih radnji Srpske napredne stranke i omalovažavanje građana. Oni sebi dopuštaju da rade kako hoće, mimo zakona i smatraju da za to neće snositi pravne posledice, kaže naš sagovornik i dodaje da će Dveri tražiti formiranje određene radne grupe koja treba da ispita konkretne slučajeve.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *