Претрага
[rstr_selector]

Dveri: Skupština se ne izjašnjava o problemu izbora direktora „Zračka“

Pokret Dveri je saopštio da je na poslednjoj sednici Skupštine grada Čačka doneto, do sada, najviše nezakonitih odluka, a da jedan od gorućih problema po pitanju izbora direktora Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak” još uvek nije rešen.

– Završena je još jedna sednica Skupštine grada Čačka, koja je karakteristična po tome što je došlo do povećanja cena za boravak dece u vrtićima i time što su naši građani sada opterećeni dodatnim troškovima, kao što su troškovi za održavanje zgrada i drugi. Budžet građana biće dodatno opterećen za 3.000 do 5.000 dinara na mesečnom nivou. Takođe, ova sednica je obilovala gomilom nepravilnosti i neregularnosti, a jedna od najvećih jeste ta što nismo dobili nijedno pitanje vezano za ustanovu „Zračak” oko kojeg je ovih dana podignuta velika medijska hajka. Skupština grada Čačka niti raspravlja o tome, niti je to došlo na dnevni red, kaže Aleksandar Tanasković, šef odborničke grupe i predsednik Izvršnog odbora pokreta Dveri, i dodaje da je Dragoslav Đurović, šef Kadrovske komisije Skupštine Čačka, izbegao da se izjasni o ovom problemu.

Kadrovska komisija ne daje povratne informacije

Tanasković navodi da su od Kadrovske komisije tražili stavljanje van snage zaključka o raspisivanju novog konkursa i vraćanje na Dnevni red prispele odluke Upravnog odbora, ali da se Kadrovska komisija po tom pitanju nije izjasnila.

– Ono što je poseban problem jeste to što 19. februara sadašnjem direktoru „Zračka” ističe mandat, nakon čega će ova ustanova ostati bez direktora. Mi od članova Kadrovske komisije nismo dobili nikakvu informaciju, što je protivzakonito, i postavili smo im pitanje ako oni ne podnose izveštaje Skupštini grada, kome ih podnose i koje su to neformalne grupe kojima se podnosi takva dokumentacija. Ono što je činjenica jeste da Kadrovska komisija nije imala mandat niti zakonsku utemeljenost da vraća Upravni odbor na ponovni izbor. Tražili smo dodatno pojašnjenje toga, ali nismo ga dobili, navodi naš sagovornik.

Vreme je za nove izbore

Tanasković kaže da svi ovi problemi ukazuju na to da Srpska napredna stranka ne može da upravlja velikim gradom i zaključuje da je vreme da se ponovo organizuju izbori i proveri volja Čačana.

– Sve ono na šta smo do sada ukazivali, isplivava na površinu. Dokazuje se da Srpska napredna stranka nema kadrove i ne može da upravlja velikim gradom jer sve što se radi, radi se nestručno, protivzakonito i na uštrb građana Čačka. Smatramo da je pravo vreme da se ponovo izađe na izbore i da se proveri volja građana, jer ovakva situacija samo dovodi do toga da iz Čačka godišnje ode oko hiljadu mladih koji nemaju nameru da se u ovaj grad vrate, kaže Tanasković.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *