Претрага
[rstr_selector]

Dveri: Smena opštinskog rukovodstva u Požegi nije donela ništa dobro

Nakon što je došlo do smene opštinskog rukovodstva u Požegi, Gordana Marinković Savović, predsednica opštinske organizacije Dveri, objavila je tekst pod nazivom „Sve je isto, samo njega nema” u kome je ukazala na to da promene u radu lokalne vlasti zapravo i nema.

Prema njenim rečima, to najbolje potvrđuju odluke koje se donose na sednicama požeške Skupštine.

– Promena u politici Srpske napredne stranke u Požegi zaista nema, kao što nema promena ni u politici vladajuće većine. Sve su to zapravo „kozmetičke” promene koje su se dogodile na čelu opštine. Ništa bitno se nije promenilo i ne mogu reći da je Požega dobila nešto bolje time što je promenila rukovodstvo. Skoro je održana sednica Skupštine opštine, na kojoj je tema bila i rebalans budžeta. Tada se videlo da je vladajuća garnitura opredelila novih 20 miliona dinara za javni prevoz, i to će sada na kraju godine probiti i ono što su oni na početku planirali. Taj javni prevoz će biti duplo skuplji od projektovanog budžetom i duplo skuplji od prošlogodišnjeg. To je, čini mi se, kvazidemokratija koju nova vlast pokušava da prikaže pre svega na sednicama Skupštine. Oni pokušavaju da ostave utisak u javnosti kako se radi u korist građana opštine, ali sve to zaista jesu samo „kozmetičke” promene, ali ne i suštinske.

Savez za Srbiju bojkotuje izbore

Naredne nedelje će u Požegi biti održane tribine na kojima će biti reči o najavljenom bojkotu izbora od strane saveza za Srbiju koji u Požegi čine Dveri i Demokratska stranka, kaže Gordana Marković Savović i dodaje:

– Iz svega ovoga se vidi da je potpuno normalna ta slika bojkota izbora koji je Savez za Srbiju, na nivou Republike, prograsio. To je nešto što nije samo bojkot Saveza, već i mnogih drugih – ne samo političkih partija, već i mislećih pojedinaca. To je sada sveopšti bunt prema sistemu u kojem više ne želimo da živimo, ni da mu dajemo legitimitet. Naredne nedelje ćemo objasniti građanima Požege zašto smo mi za bojkot i šta on zapravo znači, kaže naša sagovornica.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *