Dveri traže smenu gradonačelnika Čačka zbog problema zagađivanja Morave

Dveri traže smenu gradonačelnika Čačka zbog problema zagađivanja Morave

Dveri smatraju da gradsko rukovodstvo već dve godine izbegava da reši problem zagađivanja Morave

0

Povodom najnovijeg saopštenja gradonačelnika da je kompanija „Sloboda” odgovorna za zagađivanje Morave oglasila se odbornička grupa Dveri u skupštini grada Čačka koja traži smenu gradonačelnika Miluna Todorovića i pomoćnika gradonačelnika Mirjane Đoković zbog zataškavanja i nerešavanja ovog ekološkog problema.

– Već gotovo dve godine traje obmanjivanje javnosti u Čačku da se ne zna ko su zagađivači i da se ne zna obim i uzrok zagađenosti. Ovih dana isplivavaju objašnjenja da je zagađenje prvi put poteklo od „Slobode” i da su oni naprasno saznali ko je zagađivač iako je javnost ubeđena da su zagađivači poznati i da se ništa nije učinilo da se spreči zagađivanje i oboljevanje ljudi od tog zagađivanja, kaže Aleksandar Tanasković, šef odborničke grupe Dveri u Skupštini grada Čačka.

Dveri se pitaju ko će biti odgovoran za sve bolesti i bolesnike koji će se u narednom periodu pojaviti u gradu. Ova odbornička grupa smatra da su najodgovorniji gradonačelnik Milun Todorović, koji je više puta pred kamerom obmanjivao javnost, i pomoćnik gradonačelnika Mirjana Đoković, koja je nadležna za ekološka pitanja.

„Tražimo uvođenje savremenih rešenja zaštite od posledica zagađivanja”

Tanasković kaže da se ne radi o tome da kritičari zagađivanja traže da se zatvori „Sloboda” kako im to pripisuje vlast, već šta država treba da uradi kako bi se uvela pravila i procedure za odlaganje otpada kako narod, stoka i zemljište ne bi trpeli posledice tog zagađivanja.

– Ovde niko ne govori o ukidanju fabrike, što se vrlo ružno imputira kritičarima zagađivanja, već se traže filteri i uvođenje savremenih rešenja kako bi se zaštitili ljudi, objekti, životinje i zemljište od posledica tog zagađivanja. Najveći je problem što država poklanja zemljište stranim investitorima i daje im silne pare, a nema da izdvoji dva – tri miliona evra za filtere koji bi sprečili odlivanje štetnih materija.

POSTAVI ODGOVOR