Претрага
[rstr_selector]

Dveri traže smenu gradonačelnika Čačka zbog problema zagađivanja Morave

Povodom najnovijeg saopštenja gradonačelnika da je kompanija „Sloboda” odgovorna za zagađivanje Morave oglasila se odbornička grupa Dveri u skupštini grada Čačka koja traži smenu gradonačelnika Miluna Todorovića i pomoćnika gradonačelnika Mirjane Đoković zbog zataškavanja i nerešavanja ovog ekološkog problema.

– Već gotovo dve godine traje obmanjivanje javnosti u Čačku da se ne zna ko su zagađivači i da se ne zna obim i uzrok zagađenosti. Ovih dana isplivavaju objašnjenja da je zagađenje prvi put poteklo od „Slobode” i da su oni naprasno saznali ko je zagađivač iako je javnost ubeđena da su zagađivači poznati i da se ništa nije učinilo da se spreči zagađivanje i oboljevanje ljudi od tog zagađivanja, kaže Aleksandar Tanasković, šef odborničke grupe Dveri u Skupštini grada Čačka.

Dveri se pitaju ko će biti odgovoran za sve bolesti i bolesnike koji će se u narednom periodu pojaviti u gradu. Ova odbornička grupa smatra da su najodgovorniji gradonačelnik Milun Todorović, koji je više puta pred kamerom obmanjivao javnost, i pomoćnik gradonačelnika Mirjana Đoković, koja je nadležna za ekološka pitanja.

„Tražimo uvođenje savremenih rešenja zaštite od posledica zagađivanja”

Tanasković kaže da se ne radi o tome da kritičari zagađivanja traže da se zatvori „Sloboda” kako im to pripisuje vlast, već šta država treba da uradi kako bi se uvela pravila i procedure za odlaganje otpada kako narod, stoka i zemljište ne bi trpeli posledice tog zagađivanja.

– Ovde niko ne govori o ukidanju fabrike, što se vrlo ružno imputira kritičarima zagađivanja, već se traže filteri i uvođenje savremenih rešenja kako bi se zaštitili ljudi, objekti, životinje i zemljište od posledica tog zagađivanja. Najveći je problem što država poklanja zemljište stranim investitorima i daje im silne pare, a nema da izdvoji dva – tri miliona evra za filtere koji bi sprečili odlivanje štetnih materija.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *