Претрага
[rstr_selector]

Dveri tuže Blic

Pokret Dveri podneo je tužbu protiv dnevnog lista „Blic“, a tužbom su obuhvaćeni glavi urednik i svi novinari ove redakcije, koji su učestvovali u pisanju teksta u kome je ministar Velimir Ilić optužio oca Boška Obradovića za navodno uzimanje mita.

Dveri tužbu temelje na klevetama koje je na račun porodice Obradović izneo ministar Velimir Ilić. Na pitanje novinara zašto Dveri nisu tužile i ostale medije, budući da su pratili ovaj događaj, kao i javni servis RTS-a, u čijem prenosu su se mogle čuti sporne optužbe, novinarima je rečeno da je Blic prvi preneo tu spornu informaciju. Objašnjavajući motive za tužbu ovom listu, Boško Obradović je optužio uredništvo Blica da su oni nosilac Ilićeve kampanje protiv Dveri, a da je inspektor Milisav Obradović, inače Boškov otac poslužio kao instrument tog obračuna.

Postoje indicije da će pojedine redakcije ubuduće bojkotovati konferencije za novinare ove političke partije, budući da je tužbom obuhvaćen i Vladimir Nikitović, novinar Blica koji za ovaj list izveštava iz Čačka.

Boško Obradović smatra da će Nikitović biti izuzet od tužbe jer je korektno preneo odgovor druge strane na optužbe Ilića i dodaje:

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *