Претрага
[rstr_selector]

Dveri: Veliki problem u radu Skupštine je njen predsednik

Potpredsednik Gradske organizacije Dveri u Čačku, Milan Roganović, smatra bespredmetnim primedbe vladajuće većine u čačanskom parlamentu da opozicija opstruira rad lokalne Skupštine. On ocenjuje da postoje duboki problemi u vladajućoj većini i nesuglasice među odbornicima koji je čine, a najveće primedbe iznosi na rad predsednika Skupštine grada Čačka.

– Predsednik Skupštine nije kompetentan u onoj meri u kojoj treba da kontroliše rad Skupštine i da pritom bude predsednik Skupštine svih odbornika, a ne samo vladajuće većine. Kao prvo i osnovno zameramo mu jedan, da ne kažem diktatorski, ali jedan netolerantan stav koji zauzima tokom zasedanja Skupštine, kaže Roganović.

Šta se kome sviđa, u Skupštini nije bitno

– Svi mi znamo da postoji vreme za diskusiju i da je ograničeno, znamo način prijavljivanja i reklamiranja poslovnika, kao i sve ono što je tokom skupštinskog zasedanja moguće. Ali nikako ne odobravamo način na koji to gospodin Trifunović radi. On uskraćuje i smanjuje vreme za diskusiju, upada u reč, oduzima reč i, uopšte, netolerantno se odnosi prema bilo kakvoj izjavi koja možda politički njemu ne odgovara. Mi smo, kao odbornici, istovremeno i političari, a to znači da iznosimo ponekad i neke političke stavove. Da li se to sviđa njemu ili meni, to ne zavisi ni od njega, ni od mene. Obojicu je birao narod i imamo pravo da, kad izađemo za skupštinsku govornicu, te svoje stavove i iznesemo. Tu nastaje problem: svaki put kada neko od odbornika opozicije iznosi nešto što je jednim delom i politički stav, tu postoji netolerancija, a kada to čine odbornici vladajuće većine ili sam predsednik Skupštine, e onda je to dozvoljeno. Mi u tome vidimo veliki problem, kaže Roganović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *