Dveri: Više verujemo Ivanu Ćaloviću nego Ostoji Mijailoviću

Dveri: Više verujemo Ivanu Ćaloviću nego Ostoji Mijailoviću

0

Srpski pokret Dveri u Čačku izdao je danas saopštenje u kojem, između ostalog, navodi da “Čačani neće da glasaju za SNS, jer im je dosta vladavine Nove Srbije i braće Ilića i ne žele da glasaju za stranku koja će omogućiti nastavak iste vlasti i posle 20 godina.” U saopštenju se navodi i sledeće:

„Kada SNS u Čačku izjavi da nema nikakvih dogovora između SNS i NS da se Velimir Ilić povuče sa republičkog političkog nivoa i dobije mesto gradonačelnika Čačka – to im niko ne veruje. Iz više razloga:

1. Zato što je to izjavio Ostoja Mijailović, bliski poslovni i politički partner Velimira Ilića, prekomandovan iz Nove Srbije u SNS, kako bi SNS u Čačku bila pod kontrolom Nove Srbije. Nije realno očekivati od šefa Izbornog štaba SNS i bliskog prijatelja Velimira Ilića da javno prizna koja je njegova preletačka uloga. Ko može da poveruje Ostoji Mijailoviću da on nije prešao u SNS po zadatku Nove Srbije?

2. Zato što je ista prevara već jednom učinjena, kada je SNS 2012. godine takođe izašla samostalno na izbore u Čačku, glumeći pre izbora opoziciju Novoj Srbiji, da bi posle izbora podržali Vojislava Ilića za gradonačelnika. Koje su garancije da to neće ponovo uraditi?

3. Zato što više verujemo Ivanu Ćaloviću nego Ostoji Mijailoviću. Ivan Ćalović je sve jasno rekao u svojoj izjavi povodom povlačenja iz trke za gradonačelnika Čačka: „Bio sam svestan da promene mogu izneti samo novi ljudi sa novim idejama, bez želje da dele vlast sa onima koji su poslednjih 20 godina vladali u našem gradu i doveli ga do pozicije u kojoj se danas nalazi. Stav centrale SNS-a se razlikovao od mojih razmišljanja, što je rezultiralo da po odluci prvog čoveka u partiji, ja ne budem više nosilac liste… Bila mi je namera da učinim nešto za grad Čačak, za građane, za našu omladinu koja odlazi iz Čačka. U tom sam sprečen… Moje namere i moje ideje da okupim najbolje oko sebe nisu naišle na razumevanje na višem nivou. Visoka politika, kao i do sada, dala je sebi za pravo da kreira i lokalnu politiku sa nametanjem svojih kadrova i političkih kombinatorika, kako za vreme, tako i nakon izborne utakmiceˮ.

Dakle, sve je jasno: Aleksandar Vučić lično je odlučio da smeni Ivana Ćalovića koji je mesecima javno predstavljan kao kandidat SNS za gradonačelnika, jer Ćalović očito nije želeo „da deli vlast sa onima koji su poslednjih 20 godina vladali u našem graduˮ, što u prevodu znači da je cilj SNS da se vlast ponovo podeli sa Novom Srbijom i da Velimir Ilić ponovo bude gradonačelnik. Ivan Ćalović je sprečen sa višeg nivoa SNS koji je nametnuo svoje kadrove i političke kombinatorike kako za vreme, tako i nakon izbora. Nemoguće je sakriti od javnosti o kojim kadrovima i kojoj kombinatorici se radi: Čačak je žrtvovan grad, a Aleksandar Vučić žrtvuje i sopstvenu stranku kako bi zadovoljio koalicionog partnera Velimira Ilića kome poklanja Čačak samo da ga više ne vidi u republičkoj vlasti.

Razumljivo je da SNS sada pokušava da se izvuče iz ove više nego providne političke igre. Ali, to je nemoguće. Građani Čačka su shvatili da je glas za SNS u Čačku bačen glas, odnosno da će taj glas sigurno završiti na kontu Nove Srbije i novog gradonačelničkog mandata za Velimira Ilića. Zato Čačani neće da glasaju za SNS u Čačku, čak ni oni koji podržavaju Aleksandra Vučića i SNS na republičkom nivou, jer im je dosta vladavine Nove Srbije i braće Ilića i ne žele da glasaju za stranku koja će omogućiti nastavak iste vlasti i posle 20 godina.

Dobro smo upamtili obećanje Ostoje Mijailovića da prvi ko stigne do cilja on će voditi vlast u Čačku posle izbora i podsetićemo ga na ove reči 24. aprila naveče kada Dveri pobede na lokalnim izborima u našem gradu“, navodi se u saopštenju pokreta Dveri.

POSTAVI ODGOVOR