[rstr_selector]

Ekonomska škola dobija fiskulturnu salu

Učenici Ekonomske škole u Čačku trebalo bi da naredne godine dobiju fiskulturnu salu koja će se nalaziti u dvorištu Sokolane, kaže Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika Čačka zadužen za društvene delatnosti. Prema njegovim rečima, planirana je i izgradnja nove sale u dvorištu Gimnazije, ali će to biti realizovano u naredne dve godine. 

– Grad prvo mora da pomogne da se završi iskopavanje arheološkog nalazišta tako što će se, prema određenim standardima koje diktira Zavod za zaštitu spomenika, to nalazište zaštiti, a na temeljima zaštite izgraditi fiskulturna sala za učenike Gimnazije. To bi trebalo da bude realizovano u naredne dve godine jer je potrebno izdvojiti značajna sredstva kako bi se zaštitile te iskopine u dvorištu škole. Što se tiče Ekonomske škole, prvobitna ideja je bila da Grad uz pomoć Republike dobije sredstva za izgradnju fiskulturne sale koja bi bila specijalizovana za borilačke sportove. Gradsko rukovodstvo je došlo na ideju da postojeću salu Sokolane adaptira za borilačke sportove, a da u okviru dvorišta Sokolane bude izgrađena sala koju bi koristili đaci Ekonomske škole, kaže Vladan Milić.

I seoske škole će dobiti fiskulturne sale 

Prema njegovim rečima, osnovne škole u Bresnici, Trnavi i Donjoj Trepči bi takođe trebalo da dobiju fiskulturne sale.

– Škole u Bresnici i Donjoj Trepči imaju pripremljene projekte i tokom naredne godine bi trebalo da bude realizovana izgradnja ove dve sale. U Trnavi je projekat trenutno u izradi i trebalo bi da bude gotov početkom sledeće godine, kada ćemo moći da apliciramo za sredstva iz resornog Ministarstva. Projekat izgradnje fiskulturne sale u Bresnici podrazumeva i izgradnju kuhinje, to je ukupno oko 900 kvadrata površine, kaže naš sagovornik. 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести