Emir Kusturica novi žitelj Sokolića

Emir Kusturica novi žitelj Sokolića

Šta će Emir Kusturica praviti u Sokolićima ostaće tajna do njegovog povratka iz Južne Amerike

0
Radivoje Domanović i Emir Kusturica

U poslednjih 12 godina u Sokoliće se doselilo 15 porodica. Predsednik ove Mesne zajednice, Radivoje Domanović kaže da selo mora imati obezbeđenu dobru infastrukturu da bi u njemu ljudi ostajali i doseljavali su. Kao važan trenutak u životu sela, Domanović navodi to što je 18 hektara zemlje kupio reditelj Emir Kusturica.

– Zemljište se priprema za određenu namenu koju će Kusturica otkriti kada se vrati sa turneje po Južnoj Americi. Građevinske mašine uveliko rade, a ja moram da kažem da sam prisustvo mašina iskoristio da popravim neke puteve u selu. Kusturica mi je lako dao dozvolu za to, dobar je za saradnju. Uvek nađe prostora da se dogovorimo, čak i da finansijski pomogne. Osim ovih 18 hektara zemlje koje je već kupio i dobro platio, prodavci su veoma zadovoljni, ovlastio me da u njegovo ime pregovaram za kupovinu još četiri hektara. Mi njega ovde više ne gledamo kao gosta, nego kao komšiju, jednog od nas, ponosan je Domanović.

sokolici-obrSelo mora da bude infrastrukturno opremljeno

Predsednik Mesne zajednice Sokolići ističe da narod u Sokolićima ostaje i u njih se doseljava jer ovo selo ima dobru putnu, komunalnu i telekomunikacionu infrastrukturu.

– U poslednjih 12 godina asfaltirali smo 15 kilometara puteva. Imamo uličnu rasvetu, opremljeni smo kontejnerima, ove godine smo adaptirali Dom kulture, a prošle godine smo izgradili Sportski centar koji je jedan od najlepših u ovom kraju. Napravili smo i sportske terene za mali fudbal, odbojku i košarku. Nepošljunčane puteve poslednjih nekoliko godina održavamo iz sopstvenih sredstava. Jedno smo od retkih sela koje ima povećanje broja stanovnika i ja sam veoma ponosan zbog toga. U selo je došlo 15 novih porodica i ja tvrdim da ovde svaki dan neko kupi plac da gradi kuću, kaže Domanović.

Auto-put će mnogo značiti ovom selu

Domanović kaže da će to što nova deonica autoputa kroz Sokoliće prolazi u dužini od četiri kilometra mnogo značiti ovom selu.

– Imali smo sreću što autoput prolazi kroz Sokoliće. Pored autoputa biće izgrađeni neki objekti, u njima će neko raditi, mislim da je selo bitno ekonomski ojačano i da će biti još više, zaključuje Domanović.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR