Претрага
[rstr_selector]

Erić: Postoji lek protiv kašnjenja „Autoprevozovih“ autobusa

– Gradskoj upravi za inspekcijski nadzor građani se obraćaju zbog brojnih nepoštovanja „Autoprevozovog“ reda vožnje, kaže Milovan Erić, načelnik ove službe. On navodi primer pritužbe od pre sedam dana koja se odnosi na svakodnevno kašnjenje autobusa na jednoj liniji od 15 do 30 munuta.
– Moram da napomenem da je prilikom konkurisanja „Autoprevoz“ morao da priloži i red vožnje. Upravo na osnovu toga naši inspektori kontrolišu rad ovog preduzeća. Red vožnje priložen na konkursu mora biti ispoštovan, kaže Erić.

Prošle godine bilo drastičnijih kašnjenja

 

Erić kaže da su inspektori prošle godine imali mnogo više žalbi građana nego ove.
– Prošle godine su kašnjenja i odstupanja od reda vožnje bila mnogo drastičnija. Razlog za to je, verovatno, to što su ove godine bili pooštreni uslovi konkursa. Ugovorom koji je grad sklopio sa „Autoprevozom“ sve je jasno definisano. Relacije, putni pravci i vremenski raspored su deo ugovora za čije kršenje postoje sankcije. U našoj nadležnosti je upravo kontrola poštovanja tog ugovora, ali i samih građana, odnosno njihovog vremena, naglašava Erić.

Mali broj inspektora je vekiki problem

Funkcionisanje javnog prevoza u Čačku kontrolišu dva saobraćajna inspektora, što je, prema rečima Milovana Erića, načelnika Gradske uprave za inspekcijski nadzor, nedovoljno za lokalnu samoupravu veličine Čačka. Ipak, Erić kaže da inspektori uglavnom uspevaju da reaguju na prijave građana ili da vrše kontrolu po metodu slučajnog uzorka.
– Inspektori će ovog meseca kontrolisati rad „Autoprevoza“ prevashodno na osnovu prijava građana. Prijave građana su nam dragocene u smislu da nam ukažu na problem koji nismo sami uočili. Nezavisno od toga, inspektori će određivati sebi deonice po metodi slučajnog uzorka. Akcenat ćemo staviti na relacije koje vode do udaljenijih mesta gradske teritorije, rekao je Erić.
Prema sistematizaciji radnih mesta Čačak bi trebalo da ima šest saobraćajnih inspektora, ali je to onemogućemo zabranom zapošljavanja u javnom sektoru.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *