[rstr_selector]

Филмарт из Пожеге расписао конкурсе за Студентски филмски камп и Радионицу документарног филма

На конкурс за Студентски филмски камп, који је отворен до 4. априла, пријаве могу слати студенти филмских академија, а конкурс за Радионицу документарног филма намењен је свима који желе да  унапреде знања и вештине из области креативног документарног филма.

Поводом одржавања овогодишњег кампа Интеракција, Филмски центар „Филмарт” из Пожеге је расписао конкурсе за 18. Студентски филмски камп и за 11. издање Радионице документарног филма. На конкурс за Студентски филмски камп могу се пријавити студенти продукције, режије, камере, звука и монтаже. Од свих пријављених учесника биће изабрано њих 15 који ће бити подељени у три екипе, објашњава Милош Вуковић, координатором Радионице документарног филма.

– Петнаест изабраних учесника, подељених у три екипе, биће са нама од 6. августа у Западној Србији – односно у Ужицу, Чачку и Пожеги. Након успешног проналажења приче и снимања материјала, све три екипе ће заједно прећи у Чачак који је ове године Национална престоница културе, а где ће се одржати и читав програм друге фазе Интеракције и где ће се даље радити на монтажи, продукцији и пост-продукцији будућих документарних филмова

За разлику од конкурса за Студентски филмски камп на који се могу пријављивати студенти филмских академија, конкурс за Радионицу документарног филма, која ће бити одржана од 16. до 23. августа, намењен је свима који желе да  унапреде знања и вештине из области креативног документарног филма, каже Вуковић.

Конкурс за Студентски филмски камп отворен је до 4. априла, а конкурс за Радионицу документарног филма траје до 30. априла. Премијера филмова који буду снимљени током овогодишњег кампа, биће одржана на завршници фестивала, 23. августа у Чачку и наредног дана у Београду.

На досадашњих 17 филмских студентских кампова, учешће узело 2.705 учесника из 62 земље света, а снимљено је 56 кратких документарних филмова који су освојили 25 награда на филмским фестивалима широм света, истакао је саговорник.

Ускоро се очекује и расписивање конкурса за прву радионицу која ће бити одржана током овогодишње Интеракције, а која је намењена средњошколцима из земаља Западног Балкана, најавио је Милош Вуковић.

– Ове године покрећемо радионицу под називом „Teen Doc” и на то смо посебно поносни. И управо ових дана активно припремамо конкурс и предаваче за ту радионицу.

 

Фото: Милица Ђорђевић

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *