Francuski filmski karavan

Francuski filmski karavan

Već tradicionalna saradnja Doma kulture sa prestoničkim kulturnim centrima, realizovana kroz projekcije različitih tematskih ciklusa stranih filmova, nastavlja se u još jednom izdanju revije francuskih ostvarenja

0

Ovoga puta, „Francuski filmski karavan“ kojim Francuski institut omogućava upoznavanje sa kinematografijom svoje zemlje za četrdeset gradova u Srbiji, predstavlja četiri komedije. One će 18. i 19. aprila biti prikazane u maloj sali Doma kulture u Čačku.

Četvrtak, 18. april

Od 18 časova, frankofili će biti u prilici da pogledaju film „Javna ličnost“. Kastro je nekadašnja zvezda malih ekrana. Sada živi od stare slave i bavi se voditeljstvom. Njegova producentkinja i dugogodišnja prijateljica Natali je kupila kuću nadomak Pariza i o odlazi na žurku povodom useljenja. Natalina sestra Elen, inače Kastrova bivša supruga, takođe je pozvana na proslavu. Kada su bili mladi, delili su iste ideale, ali je uspeh učinio Kastra pragmatičnijim (i ciničnijim), dok je Elen ostala verna svojim uverenjima. Njihova ćerka Nina, koja je napisala knjigu inspirisanu životom svojih roditelja, takođe im se pridružuje. Dok njegova popularnost vrtoglavo pada, Elen ga očajnički nagovara da u emisiju pozove migrantkinju iz Avganistana…
Uloge: Anjes Žaui, Žan-Pjer Bakri, Lea Driker. Režija: Anjes Žaui.

U 20 časova, ostvarenje „Pulen“. Igrom slučaja, mladi političar Arno Žores se pridružuje timu koji vodi izbornu kampanju jednog predsedničkog kandidata. On je asistent Anjes Karadžić, zadužene za odnose sa javnošću, moćne žene čije ga iskustvo privlači i fascinira. Ona ga bespoštedno podučava taktici vođenja kampanje, pa Arno svedoči brojnim igrama i rivalitetima između članova tima. U njemu narasta želja za beskrupuloznim usponom na lestvici moći.
Uloge: Aleksandra Lami, Finegan Oldfild, Žil Koen. Režija: Matje Sapen.

Petak, 19. april

Od 18 časova, na programu je „Lepotica i lepotica“, priča o dvadesetogodišnjoj Margo koja upoznaje četvrt veka stariju imenjakinju. Deluje kao da je reč o jednoj istoj osobi, samo u različitim dobima života. Uloge: Sandrin Kiberlen, Agat Bonitzer, Melvil Pupo. Režija: Sofi Filijer.

U 20 časova, film „Kao dečaci“ vodi nas u Rems i 1969. godinu. Iskusni zavodnik, sportski novinar Pol Kutar odlučuje da organizuje fudbalsku utakmicu ženskih timova, kako bi napakostio direktoru sportskog žurnala u kome radi. Njegova ljuta rivalka Emanuel Brino, ujedno direktorova sekretarica, prinuđena je da mu u tome asistira. Nesvesni efekta svojih dela, razmiricama će prouzrokovati rađanje prve ženske fudbalske ekipe u Francuskoj. Uloge: Maks Bublil, Vanesa Gid, Solen Rigo. Režija: Žilijen Alar.

POSTAVI ODGOVOR