GG „Za napredniji Čačak“ neće obilaziti javne ustanove u petak

GG „Za napredniji Čačak“ neće obilaziti javne ustanove u petak

Iako neće učestvovati, smatraju nameru kolega iz opozicije opravdanom, jer bi trebalo da svako bude na radnom mestu nezavisno od bilo čijeg mitinga

0

Odbornici Dveri i Nove Srbije u Skupštini Čačka najavili su da će sutra čuvati Skupštinu grada i obići pojedina javna preduzeća i ustanove, kako bi videli da li su zaposleni na svojim radnim mestima ili su otputovali na miting u Beograd. Dr Aleksandar Radojević, predsednik Grupe građana „Za napredniji Čačak“, kaže da, uprkos pokušaju Napredne stranke da „ni od koga čuva gradske ustanove“ kojima niko niti je pretio, niti imao nameru da ih ugrožava, neće krenuti istim stopama. Međutim, ističe da podržavaju nameru kolega iz opozicije da sutra provere stanje u javnim ustanovama za koje sumnjaju da će biti „mobilisane“ zbog zakazanog mitinga vladajuće stranke.

– Smatramo ustanove slobodnim i bezbednim. One moraju biti dostupne svim građanima ove države, bili vlast ili opozicija, dakle, niti ćemo ih čuvati, niti ćemo ih napadati. Naravno da podržavamo nameru kolega, jer bi svi zaposleni trebalo da budu na svojim radnim mestima, bez obzira da li je reč o javnoj ustanovi opštinskog nivoa, mesnoj zajednici, da li rade u državnoj ustanovi tipa bolnice. O kom god radnom mestu bila reč, treba da budu prisutni svi zaposleni. Ono što bi se zvalo dopust ili odsustvo zarad mitinga apsolutno je neopravdano, kome god davali podršku – Vučiću ili nekom iz opozicije, zaključio je Radojević.

POSTAVI ODGOVOR