[rstr_selector]

GG ,,Za napredniji Čačak”: V.d. direktora ,,Zračka” trenira strogoću

Grupa građana za napredniji Čačak oglasila se danas saopštenjem u kome kritikuje ponašanje Ane Jakovljević, v.d. direktora Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak”. Saopštenje prenosimo u celosti.

– Početkom godine grad Čačak je tresla afera oko izbora direktora Ustanove „Zračak“: od neizbora kandidatkinje koju je predložio UO Ustanove Zračak i komisija za mandatsko – imunitetska pitanja grada Čačka, od strane skupštinske većine , preko nezakonitosti u konkursu, drugi put sprovedenog, i bahatog trošenja novca, što na dnevnice neverovatno velikog broja održanih sednica UO i nepotrebnih troškova u nedogled raspisivanja konkursa, do konačnog kakvog-takvog raspleta imenovanjem v.d. direktora ove ustanove, uvedena je koliko- toliko u rad pod okriljem zakona.

Dadosmo šansu v.d. direktora Ustanove da krene punom parom u rad kako bi sve ono što su godinama bili propusti prethodne, počelo da se popravlja, pozitivnim ambijentom za rad zaposlenih, a najviše na zadovoljstvo korisnika Ustanove i njihovih roditelja.

Ali osim redovnijeg košenja trave i pokušaja na razne načine da se raskrsti sa neistomišljenicima u Ustanovi, ništa novo nismo videli. Očekivali smo od v.d. direktora, kao nestranačke ličnosti da će pokazati produktivnost, ekonomičnost i profesionalnost pre svega, pokazalo se da je najbolja u sprovođenju represivnih mera koja je doprinela još lošijoj atmosferi za rad, u čemu su joj svesrdno pomogli predsednica UO i gradski većnik zaposlen u Ustanovi Zračak, koji se bavi organizacijom rada Ustanove, umesto radom sa korisnicima. Pod atmosferom zastrašivanja za gubitak radnog mesta, bez saglasnosti sindikata zaposlenih, ovih dana osvanula je na oglasnoj tabli nova sistematizacija na kojoj su „nestala“ radna mesta, inače obavezna po Katalogu zaposlenih u javnim službama u javom sektoru u socijalnoj zaštiti. Naravno, bez poštovanja uredbe Vlade i bez poštovanja zakona, sa namerom da se reše „nepodobnih“, a kao primer onima koji bi se bunili.

Iako je sistematizacija povučena jer, kao takva ne bi bila zakonita i ne bi mogla ni biti sprovedena, pretnje se nastavljaju, a rad u Ustanovi sa korisnicima je na sve nižem nivou.

Ovakva atmosfera nije potrebna ni gradu, ni zaposlenima, a tek takva nije potrebna korisnicima. Zato korisnici i roditelji, iako se grad izborio za njihov besplatan boravak, napustaju Ustanovu i sve manje vremena redovno provode tamo.

,,BAHATE DAHIJE NA DELU”

Nije dobro…Ni za zaposlene koji žele profesionalno da rade svoj posao, ni za korisnike zbog kojih je ova Ustanova formirana i na koju bi trebalo Čačani da budu ponosni.
Niko to ne mora da trpi. Ni grad, ni zaposleni, a pre svega ni korisnici. Nema uzmicanja, nema kompromisa. Zakonitost i angažovanost pre svega. Vaša bahatost ima cenu, a ima i kraj”, zaključuje se u saopštenju
GG „Za napredniji Čačak“.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *