Претрага
[rstr_selector]

GO SNS ČAČAK: DOKLE VIŠE DUŠEBRIŽNICI?

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Čačku u današnjem saopštenju se osvrnuo na pisanje pojedinih medija koji, prema njihovom mišljenju, nepravedno upućuju kritike na račun rada lokalne samouprave i gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, pokušavajući da „medijskim podmetanjima i spinovanjem unesu razdor u redove vladajuće koalicije i Srpske napredne stranke”.

Saopštenje prenosimo u celosti.

„Pojedini mediji u našem gradu već izvesno vreme daju sebi za pravo da glume savest grada i da bez dobijenog mandata, kroz svojevrsne laičke, nakaradne, jednostrane i neprofesionalne komentare, tobože zastupaju interese svih građana Čačaka, kako oni to vole u svojim tekstovima da istaknu. U suštini, sve se svodi na jeftine i providne napade na lokalnu vlast, davanjem paušalnih ocena i bez valjanih argumenata. Tako su se nakon kritikovanja svih koji su bliski ili su kadrovi Srpske napredne stranke, ovih dana okomili i na gradonačelnika Miluna Todorovića, ovoga puta samoinicijativno zastupajući interese privrednika. U tekstu u kome nije naveden ni jedan argument zašto su čačanski biznismeni navodno nezadovoljni lokalnom vlašću, pominju se nekakva posečena stabla, konkursi za podršku medijima i udruženjima, kadrovska rešenja…Zarad istine i objektivnog informisanja javnosti treba najpre istaći da rukovodstvo SNS u Čačku ima odličnu saradnju sa gradonačelnikom Todorovićem i bezrezervno ga podržava u svim aktivnostima kojima se stvaraju preduslovi da Čačak vrlo brzo postane bolje mesto za život. Svaki iole objektivan građanin mora da prizna da je od 2016. mnogo toga promenjeno, urađeno, završeno, ali da to nije dovoljno i da se sa istim entuzijazmom i energijom mora nastaviti. Uz pomoć i podršku države, za šta ogromne zasluge ima upravo prvi čovek našeg grada, nekoliko miliona evra iz republičke kase je uloženo u Čačak, direktno ili indirektno. Završetkom prve faze autoputa od Beograda do Čačka značajno je skraćeno vreme potrebno da se stigne do prestonice, što će omogućiti dovođenje investitora u industrijsku zonu u Preljini, na kojoj se intenzivno radi. Valjda ne treba naglašavati da će se tako stvoriti uslovi za otvaranje novih radnih mesta. Ogromna sredstva su izdvojena i dobijena za sređivanje Opšte bolnice.

Tvrdnja da je Miluna Todorovića na mesto gradonačelnika dovela jedna politička opcija je takođe krajnje proizvoljna, jer su građani svojim glasovima 2016. godine dali podršku ljudima kojima veruju, nosiocu liste Aleksandru Vučiću i prvom na listi u Čačku Milunu Todoroviću. Apsurdno je objašnjavati da je Todorović u izboru svojih saradnika imao i ima apsolutno „odrešene ruke“, a to što neko pokušava medijskim podmetanjima i spinovanjem da unese razdor u redove vladajuće koalicije i Srpske napredne stranke, krajnje je neprimereno. Kritike na račun izbora novog zamenika gradonačelnika Milice Dačić takođe su deplasirane, jer je i sam Todorović svoju profesionalnu karijeru započeo kao mlad čovek na čelu danas jedne od najuspešnijih firmi u Srbiji „Auto Čačku“.

Ako je neko krajnje neuspešan u svom poslu, duguje višemilionske iznose po različitim osnovima, i oko sebe okuplja saradnike prilično sumnjivih moralnih kvaliteta, neprimereno je da sebi daje za pravo da bilo koga kritikuje. Posebno nije u redu da mediji, koji bi trebalo da su nepristrasni i objektivni jednostrano izveštavaju, besramno podržavaju i otvoreno koketiraju sa samo pojedinim političkim opcijama. To nije i nikada ne bi trebalo da bude svrha postojanja onih koji se bave javnim informisanjem”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Čačku.

Поделите вести

Један одговор

  1. Komentariši: Bruka je i ozbiljna sramota što radi društvo Aca Djenadića, neki vele šira rodbina Djenadića, one kokošare seljačke. Pa ljudi moji, je li Gradska vlast pala s duda i dobro udarila glavom kad gradjani nemaju živa mira od tih vucibatina?!! U Trbušanima jedna njihova protuva ZAGRADJUJE GRADSKI VODOTOK-KANAL postavlja čovek ladno ogradu od blokova i žičane metalne konstrukcije sa metalnim stubovima od betona PO SAMOJ POVRŠINI IVICE KANALA a sve pored puta i tudjeg dvorišta , celom dužinom dvorišta???? Vodotok kanala je inače JAVNO DOBRO I NIKAKO NESME TU DA SE GRADI!! Gradska Gradjevinska inspekcija i nehaje za državnu imovinu tj.Javna dobra i boli ih uvo što ta ista vucibatina uzgred maltretira ljude u Trbušanima, ugrožava sigurnost gradjana,a takodje i PRISVAJA JAVNA DOBRA I TUDJU IMOVINU! Da kažem ime lupeža javno neću, postoji telefonska prijava u Gradjevinskoj inspekciji od 25-26. 10.-pa gospodo , izvolte na teren! Radi se o osobi koja nažalost,nosi uniformu, a zadnjïh 4-5 god.je držao OKAČENU SRPSKU ZASTAVU NA SVOJOJ PRIVATNOJ KUĆI???! A nek ga genetski čistunac Boško Obradović priupita šta mu je bila baba po majci. Neželim nikoga da vredjam al junačka krv mojih predaka ne trpi nepravdu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *