Претрага
[rstr_selector]

Gorela hala za proizvodnju pamučne tkanine u Cerovi

Vatrogasno-spasilačka jedinica u Arilju sinoć je, dvadeset minuta pre ponoći, primila dojavu da je u Cerovi, u hali pod zakupom firme „Pelivanović teks“ u kojoj se proizvode pamučne tkanine, izbio požar.

Saša Cicvarić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu, kaže da je vatrogasno vozilo na lice mesta stiglo u roku od pet minuta i da su u hali površine od oko 700 kvadrata gorele mašine. Povređenih nije bilo, rekao je Cicvarić, i dodao da uzrok požara još uvek nije poznat.

Požar izbio na 10 različitih lokacija unutar hale

– Vatrogasna ekipa sa jednim vozilom je na lice mesta stigla u 23 časa i 45 minuta i zatekla je bale sa pamukom koje su gorele. Požar je izbio na desetak različitih lokacija unutar hale u kojoj se nalaze kružno-pleteće mašine koje su međusobno povezane preko pamuka koji je bio zahvaćen vatrom. Materijalna šteta nije velika, hala nije izgorela, međutim oštećeno je oko deset mašina i pamuk koji se nalazio u balama, rekao je Saša Cicvarić.

Prema rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Užicu, po izlasku vatrogasne ekipe na teren požar je lokalizovan a ugašen je oko sat i po iza ponoći. Cicvarić  navodi i da su vatrogasne ekipe gasile požar u istoj ovoj hali prošle godine.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *