[rstr_selector]

Gornja Trepča najpopularnija banja po oceni srpske dijaspore u Austriji

Srpska dijaspora u Austriji ocenila je nedavno Gornju Trepču kao najpopularniju banju u Srbiji i nagradila ovo lečilište za uspešno poslovanje na austrijskom tržištu.

Nenad Mladenović, marketing menadžer Atomske banje, kaže da se iz godine u godinu u Gornjoj Trepči beleži sve veći broj gostiju iz Austrije, kako Srba koji su na privremenom radu u ovoj zemlji, tako i Austrijanaca.

– Broj gostiju se svake godine povećava, kako austrijskih državljana, tako i naših ljudi koji tamo rade. U avgustu imamo najviše gostiju, ali neću pogrešiti ako kažem da jek sezone počinje već od aprila. Trenutna popunjenost kapaciteta je preko 70 odsto što je zaista zadovoljavajuće, ali se nadam da ćemo premašiti cifru od 12 hiljada gostiju koliko ih je bilo u protekloj godini, kaže Mladenović.

Oaza mira za turiste sa Bliskog istoka

Pored gostiju iz Austrije, Atomsku banju Gornja Trepča svake godine poseti veliki broj turista iz Rusije, ali i sa Bliskog istoka.

– Što se tiče inostranih turista, najviše njih dolazi iz Rusije i to po dva puta godišnje, na po 21 dan. Tako su navikli, a i to je preporučena terapija za neurološka oboljenja. Takođe, već imamo najave gostiju sa Bliskog istoka, oni uglavnom dolaze u julu i avgustu pošto su tada u njihovim zemljama tropske vrućine, pa pored toga što traže izlečenje, oni pronalaze oazu mira u našoj Banji, kaže naš sagovornik i dodaje da Atomsku banju posećuje i veliki broj turista iz obližnjih zemalja kao što su Makedonija, Crna Gora i Bugarska.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *