Gornja Trepča sve posećenija

Gornja Trepča sve posećenija

U poređenju sa prošlom godinom, Atomska banja Gornje Trepča ostvarila je ukupan porast broja pacijenata i broja noćenja za 10%. Prema rečima Bojana Babića, direktora marketinga Specijalne bolnice za rehabilitaciju u ovoj banji, još važnije je i da je prihod porastao u istom procentu.

0

Direktor marketinga Specijalne bolnice Gornja Trepča, Bojan Babić, kaže da se među glavnim odlikama ove godine, između ostalog, izdvaja broj stranih gostiju.

– Inostrani gosti nisu proizvod samo interesovanja turista i pacijenata, već predstavljaju veliku borbu na inostranim sajmovima. Mi imamo ugovor sa Fondom zdravstvene zaštite Republike Srpske, u Rusiji smo prisutni na sajmovima još od 2009.godine, već dve godine nas ima i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, tako da je sve to rezultiralo povećanjem broja inostranih gostiju. Naglašavam da smo 2015.godine bili na prvom mestu po broju ostvarenih noćenja po jednom gostu. Kod nas su se inostrani gosti prošle godine zadržavali više od 12,8 dana i po tome prednjačimo u Srbiji, kaže Babić.

Trećina gostiju u Gornjoj Trepči stranci

Babić ističe da se borba za inostrane posetioce vodila postepeno, a da su sadašnji rezultati pokazatelj velikog uspeha za malu banju poput njihove.

– Trećinu posetilaca Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gornja Trepča ove godine su činili stranci. Mi smo tek 2012.godine uspeli da dovedemo grupu od 20 Rusa, da bi sada taj broj iznosio 450. Isto važi i za Ujedinjene Arapske Emirate prema kojima smo se okrenuli tek prošle godine. Tu je zanimljivo da smo prve goste iz UAE primili krajem prošle godine, ali pravi rezultat možemo očekivati tek sledeće godine. Poslednjih nekoliko godina raste broj gostiju iz Nemačke i drugih zapadnoevropskih zemalja, ali i gostiju iz okruženja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Pri tom, i broj korisnika PIO fonda je ove godine tri puta veći nego prošle. Još nismo završili godinu, pa ne možemo da govorimo o tačnom broju noćenja, ali je izvesno da će ta brojka prevazići 45.000 u Specijalnoj bolnici. Što se cele banja tiče, računajući privatni smeštaj, to će biti sigurno preko 120.000 noćenja, zaključio je Babić.

POSTAVI ODGOVOR